Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Lägergårdar

Lägergårdar

Sedan 1944 har Adventistsamfundets barn- och ungdomsavdelning drivit lägerverksamhet på en liten udde i Vättern, en gammal bondgård som heter Västeräng. Nära Åre finns Undersåkers semesterby, Trostebacken.

Dela

Västerängs lägergård

Sedan 1944 har Adventistsamfundets barn- och ungdomsavdelning drivit lägerverksamhet på en liten udde i Vättern, en gammal bondgård som heter Västeräng.

Här arrangeras läger av olika slag varje sommar! Alltifrån spårarläger (de yngsta scouterna) och scoutläger, till tonårsläger och "bara-vara-läger". Familjelägret är en av sommarens höjdpunkter som samlar deltagare i alla åldrar. Kristi himmelsfärdshelgen brukar ofta inleda säsongen med en ungdomshelg. Även läger på andra språk arrangeras, för adventister och deras vänner från t.ex. spansktalande länder eller Burma.

Västerängs lägergård består av flera hus med enkla sovrum, sovsalar och samlingsrum, en hygienbyggnad, köks- och matsalsbyggnad och en kyrka. I badviken finns både badtunna och vedeldad bastu, liksom kanoter och kajaker att låna. Det finns också en barnlek, fotbollsplan, husvagnsparkering och tältplatser.

 

Undersåkers semesterby

Med fantastisk utsikt över Indalsälven, 15 minuters bilväg från Åre, ligger Undersåkers semesterby på en kulle som kallas Trostebacken. Här finns sex stugor med alla bekvämligheter för sex personer och en "storstuga" med bastu, tvättstuga, storkök med matsal och samlingssal. Anläggningen eller enskilda stugor kan hyras under hela året för skid- och vandringsäventyr i fantastisk natur.