Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Dagens andakt

Dagens andakt

Läs dagens andakt från Pearl Sjölanders bok "En stund med Gud"

Dela

I sista stund

26 mars

Herren sade: "Gå genast till Raka gatan, och fråga i Judas hus efter en som heter Saul och är från Tarsos. Han ber." (Apg 9: 11).

Pastorn var trött och hungrig efter en lång och jobbig dag. Han skulle just hänga av sig sin rock då han hörde (liksom) en röst inom honom sig säga: "Gå till det tredje huset till vänster på gatan." Pastorn blev lite förvånad eftersom han inte kände någon som bodde på den gatan. Han sade till sig själv att han nog kunde titta dit sedan han ätit och vilat lite. Innan han ens hunnit tänka färdigt den tanken kom rösten igen: "Gå nu, med en gång." Han visste mycket väl vems röst han hörde. Han tog på sig rocken igen och letade reda på huset. Konstigt, tyckte han, huset verkade vara helt tomt.
Han gick i alla fall fram och knackade på. Ingen svarade och han vände sig om för att gå tillbaka mot grinden. Han hann inte långt förrän rösten manade honom att knacka på en gång till. Han gjorde det, men ingen öppnade dörren. En tredje gång blev han tillsagd att knacka på. Då öppnades dörren försiktigt av en mycket rädd och sjuk ung kvinna. Pastorn visste inte alls vad han skulle säga, så han förklarade helt enkelt att Gud hade bett honom komma till detta hus och knacka på.
Hon stirrade på honom en lång stund. Hennes ansikte visade både förvåning och en viss lättnad. "Så det finns en Gud", sade hon lågmält till slut, och bad honom stiga in. Huset var så gott som tomt på möbler. Tre små barn satt på golvet i vardagsrummet. När kvinnan hade pratat mera med pastorn och blivit övertygad om att Gud hade sänt honom tog hon fram fyra öppnade läskflaskor. Hon berättade att i dessa flaskor hade hon lagt en dödlig dos gift, och att de alla just skulle till att dricka upp det när han hade knackat på första gången. Kvinnan förklarade hur allting hade gått snett för henne och att hon inte klarade av livet eller barnen längre och ingen tycktes vilja hjälpa dem.
Nu fick hon verkligen uppleva att det fanns en Gud som brydde sig om henne och en hel församling som ställde upp för att hjälpa henne och barnen till ett nytt och lyckligt liv. Allt detta på grund av att en person var lyhörd för Herrens röst.

BÖN: Gör mig lyhörd för vad du vill säga mig. Gör mig villig att ställa upp för andra i alla situationer.