Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Dagens andakt

Dagens andakt

Läs dagens andakt från Pearl Sjölanders bok "En stund med Gud"

Dela

Han gjorde så mycket!

30 september

Jesus gjorde också mycket annat, och om var sak skulle skildras för sig, tror jag inte att hela världen skulle rymma de böcker som då måste skrivas (Joh 21:25).

Det finns fyra små böcker i vår bibel som berättar om vad Jesus gjorde när han levde här på jorden. Dessa böcker kallas evangelierna. I dem kan man hitta mycket information om vad Jesus gjorde, vad han sade och lärde ut, hur han blev korsfäst och sedan uppstod. När man läst igenom dessa fyra korta böcker tycker man att Jesus hunnit med en hel del. Men så står den text du läste nyss i slutet av den sista av dessa fyra böcker. Jesus hann tydligen med mycket mer som aldrig blivit nedtecknat.
Många berömda män, som haft viktiga uppdrag här i världen, har satt sig ner och skrivit sina memoarer, böcker där de berättar om sina liv och sina tankar. Jesus kom med världens viktigaste räddningsaktion och skulle nog haft mycket att skriva om, men gjorde det aldrig. Han skrev inte ett enda ord vad vi vet om. Ändå kan vi lära känna honom genom det lilla som finns bevarat om honom i evangelierna. Där finns tillräckligt med information om honom för att vi ska förstå att han var Guds Son, att han levde för andra och att han dog för att rädda oss. Där står ännu mer – att han uppstod igen och lever nu för att hjälpa oss, precis som han gjorde när han levde på jorden.
Allt som inte står skrivet om Jesus kan vi en dag själva fråga honom om. När vi möts i himlen vill jag fråga honom om hur det var att växa upp bland andra barn och ungdomar utan att göra samma fel som de gjorde. Jag vill veta mera om hur han hjälpte enskilda människor, och hur han upplevde det när så många vägrade tro på honom. På så sätt gör det inte så mycket att man inte kan läsa allt om Jesus idag. En dag får vi möjlighet att själva fråga honom om allt annat också. Och sen tacka honom, förstås. Tacka honom för det han gjorde för oss som lever nu. Inte konstigt att man inte kan få in allt som Jesus gjort i en bok. Han har ju varit verksam innan han kom till jorden som en baby född i ett stall, och han har fortsatt att arbeta för andras bästa alltsedan han återvänt till himlen. Hela evigheten igenom kommer det att finnas mer och mer för oss att lära om Jesus, underbara saker, som kommer att ge oss ännu mera kärlek till honom och ännu starkare tacksamhetskänslor för allt han gjort.

BÖN: Jesus, jag vill lära känna dig bättre genom ditt Ord. Tack för allt du gör för mig och har gjort för mig och för andra.