Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Dagens andakt

Dagens andakt

Läs dagens andakt från Pearl Sjölanders bok "En stund med Gud"

Dela

Bromsarna

23 september

Och jag skall vara med dig och skydda dig vart du än går (1 Mos 28:15).

Under en period då vi bodde i Halmstad körde min man till Göteborg varje vecka. Där hjälpte han till med att besöka människor som ville lära känna mera om Bibeln. Han var då borta tre dagar och sedan körde han hem igen till Halmstad, där han var pastor.
Jag tyckte inte om att han körde ensam den sträckan och varje vecka försökte jag övertala honom att ta tåget istället. Men han tyckte alltid det var smidigare med bilen, och det var det nog också. Men en vecka, när jag som vanligt föreslog att han skulle ta tåget, gick han plötsligt med på det. Jag blev både förvånad och glad. Då kom Roland på att om han ändå inte skulle ha bilen under några dagar kunde han ringa verkstaden och se om de kunde utföra den sedvanliga servicen på bilen vid denna tidpunkt. Detta gick att ordna, och han körde bilen till verkstaden innan han tog tåget till Göteborg.
Samma eftermiddag ringde en bilmekaniker från verkstaden och berättade att han nästan hade slagit sönder bilen när han skulle köra ner den i verkstaden. Båda bromsarna hade helt slutat fungera! Om detta hade hänt på E6:an, som är så livligt trafikerad, vet man inte hur det skulle ha slutat. Roland hade inte själv riktigt förstått varför han bestämt sig just då att ta tåget, men efteråt förstod vi det med tacksamhet. Gud förstår sig tydligen även på bilar, och bättre än vi människor.

BON: Tack Gud att du bryr dig om både stora och små detaljer i våra liv och att du räddar oss från faror som vi inte ens vet vi skulle ha kunnat råka ut för.