Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Dagens andakt

Dagens andakt

Läs dagens andakt från Pearl Sjölanders bok "En stund med Gud"

Dela

Ett ungt vittne

22 februari

Men ni skall få kraft när den helige anden kommer över er, och ni skall vittna om mig ... ända till jordens yttersta gräns (Apg 1:8).

Du kanske går och tänker att när du blir äldre kan du börja vittna om Jesus för andra. Många tror att man inte kan vittna när man är ett barn, men det kan man faktiskt.
En ung skotsk familj som jag känner hade en pojke på 4 år. De märkte efter ett tag att det var något fel på honom. Läkarna undersökte honom och fann att han hade leukemi, en form av cancer. Pojken skulle inte leva mer än högst ett år. Hans föräldrar var troende och hade sedan han var liten tagit mycket tid till att läsa från Bibeln för pojken. Nu tog de ännu mera tid till att undervisa honom om Jesus, Frälsaren.
Alla som träffade pojken såg någonting mycket märkbart – en pojke som utstrålade glädje och godhet. Han påminde helt enkelt om Jesus. Någon månad innan han dog vistades han på lasarettet. Vet du vad han gjorde där? Varje gång en läkare eller sköterska kom till honom berättade han för dem ur Bibeln. Han kunde så många berättelser utantill. Det blev så att de som arbetade på avdelningen började ta sig mer och mer tid till att sitta hos honom, inte för att trösta eller underhålla honom, men för att lyssna. Människor som inte tidigare brytt sig om Bibeln eller Gud var nu ivriga att få höra mera. Den som fängslade dem var inte någon vältalig predikant. Nej, han var bara en sjuk liten femåring som hade Jesus i sitt hjärta.

BÖN: Gud, ge mig en möjlighet att vittna om dig idag. Ge mig vishet att säga det rätta. Ge mig mod att våga tala om dig.