Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Dagens andakt

Dagens andakt

Läs dagens andakt från Pearl Sjölanders bok "En stund med Gud"

Dela

Gud talar ännu

24 januari

Om du inte kränker sabbaten, inte sköter dina sysslor på min helgdag, om du kallar sabbaten … värd att ära, om du ärar den och inte utför det du brukar,
… då skall du få fröjdas över Herren (Jes 58:13, 14).

Patrik och Niklas hade alltid följt med till kyrkan varje vecka sedan de var små, men nu när de blivit tonåringar började de ha egna idéer om vad de ville göra på Herrens dag. Deras pappa såg hur de förändrades och talade ibland med dem om saken och varför det var viktigt att komma ihåg Gud på hans heliga dag. Men pojkarna ville inte lyssna. Det som kompisarna höll på med var mycket mera lockande.
Deras pappa upplevde att han själv blev välsignad och glad när han tog sig särskild tid med Gud på vilodagen. Han ville så gärna att hans pojkar skulle få uppleva samma sak. Han var säker på att ingen var för ung för att kunna få någonting nyttigt och välsignat av att umgås med Gud i kyrkan. Men hur skulle han göra? Pojkarna ville ju inte höra på honom. Han bad mycket om saken men ingen förändring tycktes ske i pojkarnas attityder.
En dag vid kvällsandakten hade pappa förlorat rösten efter en förkylning som satt sig på stämbanden. Följande dag skulle han som vanligt till gudstjänsten. Skulle han kunna få pojkarna med? När han inte kunde tala, kom han på att be dem själva läsa en bibeltext istället för att han gjorde det. Han skrev upp på en lapp vilken text de skulle läsa och bad pojkarna läsa igenom den två gånger som sin kvällsandakt. De läste tyst de verser han angett (samma som dagens text). De sade ingenting om vad de tyckte. Pappa undrade vad de tänkte, men bestämde sig för att inte fråga.
Nästa morgon, när det var dags att gå till kyrkan, kom båda pojkarna ner från sina rum, klädda i sina bästa kläder, med sina biblar under armen. De sade ingenting, men följde glatt med i bilen till kyrkan, trots att en kamrat hade ringt och föreslagit någonting annat som i vanliga fall skulle ha lockat med pojkarna. Till pappas stora glädje ville de också stanna hemma under eftermiddagen och vara tillsammans som en familj. Tänk att några korta ord från Gud, från Bibeln, hade talat till dem så direkt, trots att orden skrevs för så länge sedan. Patrik och Niklas har valt att följa med till kyrkan ända sedan dess, och till sin egen förvåning upptäckt att texten hade rätt – man kan finna glädje i Herren på hans heliga dag.

BÖN: Tack för att Du talar till mig fastän jag är ung. Hjälp mig att höra Din röst både hemma och i kyrkan.