Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Dagens andakt

Dagens andakt

Läs dagens andakt från Pearl Sjölanders bok "En stund med Gud"

Dela

Drottning Victoria

15 november

En nersölad dräkt är all vår rättfärdighet (Jes 64:6).

Det berättas att Englands drottning Victoria, som regerade mellan 1837 och 1901, en dag besökte ett stort pappersbruk. Där fick hon se i detalj hur man tillverkade olika typer av papper. Direktören visade henne runt hela anläggningen så att hon kunde följa processen från början till slut: från det massan kokas och bryts ner till dess att den rullas ut till tunt, torrt papper.
Under denna rundvandring på pappersbruket gick drottningen och hennes följe förbi ett lagerrum, där dörren stod på glänt. Drottning Victoria stannade upp och tittade med förvåning på de högar med smutsiga gamla trasor, som låg i lagerlokalen. Hon frågade direktören varför han hade sådan smutsig lump i sin ägo. Han förklarade kort att detta användes som råmaterial för att göra papper, och rundvandringen fortsatte.
Några dagar efter besöket på pappersbruket fick drottning Victoria ett litet paket. Hon öppnade kuvertet som följde med paketet och där stod det helt kort: "Detta är det papper som gjorts av trasorna Ers majestät såg i magasinet." Drottningen undrade hur papperet skulle se ut och öppnade nyfiket paketet. Där låg det vitaste, tunnaste och skönaste brevpapper hon någonsin sett. Vilken förvandling! Det var helt otroligt.
Det är ett ännu större under att Gud kan förvandla våra syndiga liv till någonting heligt och rent. Men Gud kan bara rena och förlåta oss om vi ber honom göra det. Trasorna hade inget val, men du både får och måste välja.

BÖN: Gör mig villig, Herre, att låta mig renas av dig. Förlåt mig för allt jag har gjort som har smutsat ner mitt liv. Gör mig nu ren och helig.