Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Dagens andakt

Dagens andakt

Läs dagens andakt från Pearl Sjölanders bok "En stund med Gud"

Dela

Silvermyntet

6 december

Men du, Herre, är en barmhärtig och nådig Gud, sen till vrede och rik på kärlek och trofasthet (Ps 86:15).

Jesus berättade ofta liknelser, små berättelser som skulle lära ut någonting viktigt. En gång berättade han om en kvinna som hade tappat någonting värdefullt – ett av de silvermynt som tillhörde hennes hemgift. Det här var allvarligt! Hon började först leta på alla tänkbara ställen, i skåpen, i köket. Men inte hittade hon det. Nu gällde det att leta på alla otänkbara ställen också. Hon flyttade på allting som gick att flytta på, och lyfte på allting som gick att lyfta på, men inget silvermynt.
På Jesu tid var golven i huset ofta bara jord och därmed svåra att hålla rena. Husen var också rätt mörka inuti. Kvinnan tog därför en kvast och började långsamt sopa igenom hela huset. För att vara säker på att hon inte skulle missa sin dyrbara silverpeng tände hon också sin oljelampa. Till slut hittade hon det borttappade myntet. Vilken glädje! Hon rusade ut och berättade för grannarna hur lycklig hon var.
När Jesus berättat denna liknelse tillägger han att Gud blir lika glad, ja ännu gladare än kvinnan, när han hittar en förlorad människa. Han letar lika noggrant efter oss människor som kvinnan letade efter sitt mynt, för att kunna rädda oss. En människa blir "funnen" av Gud när hon inser att hon behöver hans hjälp och förlåtelse för synd.
Kanske Gud fortfarande letar efter dig. Varför inte låta honom komma in i ditt hjärta idag? Han längtar efter att få möjlighet till att hjälpa dig att leva ett lyckligare liv.

BÖN: Hjälp mig att inte gömma mig för dig idag. Kom och finn mig och ge mig frid och glädje.