Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Officiella uttalanden

Dela

Stoppa våldet mot kvinnor och flickor

Ett kristuslikt beteende lämnar inget utrymme för våld mot familjemedlemmar eller personer utanför familjen.

Vi, medlemmarna i Sjundedags Adventistsamfundet, vill tillsammans med andra få ett slut på våldet mot kvinnor och flickor. Global statistik visar att kvinnor och flickor i alla samhällen oftare är offer för våld. Handlingar eller hot som sannolikt leder till fysisk, sexuell eller psykologisk skada eller lidande är oförenliga med biblisk etik och kristen moral. Sådana handlingar omfattar, men är inte begränsade till, familjevåld, våldtäkt, kvinnlig könsstympning, hedersmord och hemgiftsmord. Manipulation, förnekande av personlig frihet och tvång är också övergrepp och våldshandlingar. Mot sådana beteenden säger Sjundedags Adventistsamfundet: "Låt oss sätta stopp för det nu!"

Sjundedagsadventisterna erkänner att skapelsen till Guds avbild ger varje individ värdighet och värde. Måttet på detta värde ses i Jesus Kristus offerdöd för att ge evigt liv åt alla. Den kärlek och medkänsla som kännetecknade Jesus jordiska liv är ett exempel för alla hans efterföljare i deras förhållande till varandra. Ett kristuslikt beteende lämnar inget utrymme för våld mot familjemedlemmar eller personer utanför familjen.

Bibeln uppmanar kristna att se kroppen som Guds tempel. Att avsiktligt skada en annan person skändar det som Gud hedrar och är därför ett syndigt beteende. Sjundedagsadventister förbinder sig att vara ledande när det gäller att bryta den våldsspiral som drabbar kvinnor och flickor. Vi kommer att försvara offer och överlevande genom undervisning, predikan, bibelstudier och påverkansprogram.

Sjundedags Adventistsamfundet söker och välkomnar partnerskap och samarbete med andra för att ta itu med denna globala fråga. Den kollektiva rösten från många kan rädda tiotusentals kvinnor och flickor från den skada och det lidande som är resultatet av övergrepp och våld.

(Detta uttalande stöds av följande hänvisningar till Bibeln:  Johannes 3:16; Första Moseboken 1:26; Jesaja 61:1-3; Efesierbrevet 5:2-3; 1 Johannes 3:10, 15-18, 4:11; 3 Johannes 1:2; 1 Korinthierbrevet 3:16-17, 6:19; Romarbrevet 12:1-2.)

Detta uttalande godkändes av Adventistsamfundets generalkonferensstyrelse den 23 juni 2010 och offentliggjordes vid generalkonferensens generalförsamling i Atlanta, Georgia, den 24 juni - 3 juli 2010.