Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Barn & familj

Dela

Hemmakyrka - Böneaktiviteter

Böneaktiviteter för kyrka hemma.

Popcorn-bön:

En popcorn-bön är en bön som är mycket kort. Kanske bara ett ord. Vem som helst får prata när som helst. Man kan även ha med pocorn och när man har sagt en bön kan man ta ett popcorn.

Vattenbön:

Det är varmt under sommaren då är det skönt att svalka sig med vatten. Jesus sa att han är livets vatten. Be att Jesus ska fylla er med sin kärlek. Sedan kan ni:

  1. Dricka ett glas vatten
  2. Hälla vatten över er
  3. Ha vattenkrig

Påskäggs-bön:

Nu under påsk så är det många som har påskägg hemma. Ta fram ett påskägg och fyll det med böner. Ni kan skriva små lappar eller rita om ni är för små. Är ni riktigt små kan ni lägga in saker som representerar det ni vill be för. T ex leksaksbil = jag är tacksam för att vi har en bil.

Plåsterbön:

Just nu är det många som är sjuka i Corona och andra sjukdomar. Det är bra att be för dem. Har ni plåster, ta fram dem. Skriv namn på plåstret på någon som ni vill be för. Sedan kan ni sätta plåstret på kläderna eller kroppen och komma ihåg att be för dessa människor.

Be för olika platser:

Vi bor alla på olika platser. Hitta en karta eller gå in på Google maps. Börja att be för: 1 världen, 2 den kontinent ni bor på, 3 det land ni bor i, 4 det landskap ni bor i, 5 den stad ni bor i, 6 era grannar.

Bönepromenad:

Nu när vädret börjar att bli bättre gå på en promenad och be för saker ni ser och människor ni möter. Bor ni i sta´n kanske ni hör en ambulans, be för dem som är i ambulansen. Ni kanske går förbi era grannar, be då för dem. Om ni inte vill be under tiden som ni går, så samla på tankar som ni kan be för när ni kommer hem. Kom ihåg att tacka Gud för allt han har gjort för er.

Bygg ett altare av böner:

Hitta något hemma som ni kan bygga med. Klossar, kapla stavar, duplo eller lego. Sedan tänker ni på olika personer eller saker som ni vill be för. Bygg sedan ett altare av sakerna och be för de böneämnen som ni har tagit upp.

Du är värdefull, bön:

Gud tycker att alla är värdefulla. Han har inte favoriter som Isak eller Jakob hade. Ta fram en peng. Be en bön för en annan person i familjen och ge pengen till den personen för att visa att den är värdefull för Gud.

Tackböner skattjakt:

Skriv ner på lappar alla saker som ni är tacksamma för. Låt en person gå ut och gömma dem. Sedan får alla leta. När ni har hittat alla lapparna samlas ni och läser dem högt. Sedan kan ni tacka Gud för allt han har gjort för er.

Sjung en bön:

Bön kan vara mycket mer än att bara knäppa händerna och prata med Gud. Det kan vara att sjunga till Gud. Vilken sång tycker ni skulle vara en bra bön. Välj en eller ett par sånger som ni sjunger tillsammans.