Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Bibeltimman för tweens (ca 8-12 år)

Bibeltimman

Bibeltimman för tweens (ca 8-12 år)

Dela

Bibeltimman är ett helt nytt bibelstudiematerial för tweens (8-12 år). Material är baserat på Bibeln och har referenser till Grace-Linkmaterialet Uppladdningen.

Tanken är att materialet ska vara enkelt att andvända. Man skriver ut två sidor (eller fram och baksdia) till varje barn. Om man använder två sidor kan det vara bra att ge barnen den andra sidan och låta dem färglägga under tiden som du läser textern högt för dem ur Bibeln. När du har läst bibeltexten är det dags för alla att läsa den igen och fylla i de ord som saknas. Det finns olika saker att göra så som pyssel, musik, klurisar, rör på er och minnesvers. Alla dessa delar är tänkta att vara enkla och använder saker som man för det mesta har hemma eller i kyrkan.

När ni är färdiga kan tweensen ta med sig materialet hem eller sätta in i en pärm som ni har i kyrkan och samla in hela årets material.

Tanken är att vartannat år kommer från Gamla Testamentet och vartannat år från Nya Testamentet. Vi har i så stor utsträckning som möjligt försökt att göra en kronologisk ordning till bibelstudierna.

År A: Är baserat på Gamla testamentet och börjar från början och slutar med Samuel och Rut.

År B: Baserat på Nya Testamentet och Jesus liv.

År C: Är baserat på Gamla testamentet. Börjar med Job och går sedan igenom kungar och profeter.

År D: Är baserat på Nya testamentet och innehåller tankar från Jesus död, hans lärjungar, Paulus brev och avslutas med Uppenbarelseboken.

Om ni har frågor, kan ni höra av er till Karolina: karolina.poland@adventist.se.

Mitt hopp är att detta är ett material som kommer att hjälpa er som ledare att dela det glada budskapet om Gud och som hjälper tweens att lära känna Gud bättre.