Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Bibeltimman. För tweens (ca 8-12 år)

Bibeltimman

Bibeltimman. För tweens (ca 8-12 år)

Dela

Detta är ett helt nytt material (2019) för tweens. Det är ett material som är baserat på Bibeln och som har referenser till Grace Link materialet Uppladdningen.

Tanken är att materialet ska vara enkelt att andvända. Man skriver ut två sidor (eller fram och baksdia) till varje barn. Om man använder två sidor kan det vara bra att ge barnen den andra sidan och låta dem färglägga under tiden som du läser textern högt för dem ur bibeln. När du har läst bibeltexten är det dags för alla att läsa den igen och fylla i de ord som saknas. Det finns olika saker att göra så som pyssel, musik, klurisar, rör på er och minnesvers. Alla dessa delar är tänkta att vara enkla och använder saker som man för det mesta har hemma eller i kyrkan.

När ni är färdiga kan tweensen ta med sig materialet hem eller sätta in i en pärm som ni har i kyrkan och samla in hela årets material.

Vi har börjat med år D för att ha samma beteckning till det år som Grace Link. Detta året är indelat i fyra kvartal.

Första kvartalet handlar om Jesus död, tiden efter han dog och vad som hände med lärjungarna.

Andra kvartalet utgår från Apostlagärningarna och handlar om de första kristna och Paulus.

Tredje kvartalet utgår från breven som Paulus skrev.

Fjärde kvartalet handlar om den sista tiden, Uppenbarelseboken, specifika saker som vi hittar i Paulus brev så som andens frukter och hur Nya Testamentet relaterar till Gamla Testamentet.

Om ni har frågor, kan ni höra av er till Karolina, karolina.poland@adventist.se.

Mitt hopp är att detta är ett material som kommer att hjälpa er som ledare att dela det glada budskapet om Gud och som hjälper Tweens att lära känna Gud bättre.