Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Riksarrangemang

Bönedag: Församlingsgrundande arbete
Dela

Bönedag: Församlingsgrundande arbete

Denna dag ber vi för arbetet att grunda nya församlingar i Sverige.

11 feb 2023

Bönedag för församlingsplantering och spridande av Gudsriket:
“Nya pionjärer till nya initiativ” 

Sverige är ett missionsfält. Antalet medlemmar har minskat både i frikyrkor och i Svenska kyrkan, liksom antalet gudstjänstbesökare och de som bekänner sig till kristen tro. Guds rike behöver bli synligt och spridas runtomkring i landet.   
(ur Strategi för församlingsgrundande arbete i Adventistsamfundet i Sverige) 

 

Idag ber vi för: 

  • Hem som är villiga att dela sin tro med andra hem (se info kring Hem till Hem här - det som församlingsutvecklingsrådet tagit fram) 
  • Alla hushåll och småenheter (2-3 personer) runtomkring i vårt land. Att varje trons hushåll, varje enhet av 2-3 personer, får växa i tro och kärlek, och hitta vägar att göra Guds rike synligt för andra. 
  • Nyplanterade församlingar och nya smågrupper - om att det ska finnas nya pionjärer som deltar i och stöttar nya initiativ på olika platser. 
  • Stödförsamlingar och moderförsamlingar som är redo och villiga att sända ut arbetare, och att stötta nya missionella initiativ och planteringar. 

  

På filmen (länk kommer längre fram) får ni hälsningar från orter där det finns människor och team som är redo för eller del i nya missionella initiativ och församlingsplanteringsarbete. Visa filmen. 
 

  • Läs 1 Petr 2:9 (utvalda att förkunna),  
  • Läs om förberedelser: Luk 10:1 (sändas ut 2 och 2; till olika platser). Luk 10:2 (be för fler arbetare), Luk 10:3-6 (knyta kontakt med fridens människor);  
  • Läs om att gå från kontakt till att dela tron: Luk 10:7-8 (ät mat de bjuder er på och lyssna på deras berättelse); Luk 10:9 (hela dem och dela din berättelse i några meningar); Mark 16:19-20 (dela Guds berättelse).  

Låt gärna personer i olika åldrar läsa en text var. 
 
Be gemensamt för böneämnena ovan. Ta sedan tid att reflektera och be ytterligare med hjälp av bönestationerna nedan. 

  

Förbered bönestationer: 

VILLIGA HEM 
Förbered kort med hus (exempel att skriva ut finns i länken) och lägg i en korg. Förbered en stor “mark” där husen kan sättas upp – t.ex. baksidan av en tapetlängd.  
Instruktion till stationen:  
Läs 1 Petr 2:9. Ta ett hus ur korgen. Be att du/ni som hushåll/hem ska kunna ta vara på möjligheterna att dela tron där ni finns och bor. Be för fler hem som är villiga att dela sin tro med andra hem. Klistra upp ert/ditt hus på den förberedda skylten/marken.  

 

ARBETARE SOM SYNLIGGÖR GUDS RIKE 
Förbered lappar att skriva upp konkreta och praktiska sätt som varje hushåll/småenhet kan använda för att göra Guds rike synligt. Lägg i en korg. 
Instruktion till stationen: 
Läs Luk 10:1-3. Ta en lapp ur korgen. Skriv upp praktiska och konkreta sätt som ert/ditt hushåll eller er/din småenhet kan använda göra Guds rike synligt. Be att Gud leder och välsignar er. Be för de människor ni kommer att möta. Spara lappen i Bibeln att be över och återkomma till. 

 

NYA PIONJÄRER I NYA INITIATIV 
Förbered för när och hur filmen visas. Förbered gärna också en karta med de olika platserna där planteringar och nya smågrupper finns. 
Instruktion till stationen: 
Läs Matt 9:35-38. Titta på filmen och kartan. Be för de olika församlingsplanteringarna och nya små grupperna. Be att de har och får uthålliga pionjärer i arbetet för att människor ska få lära känna Jesus och hans kärlek till dem var och en. 

 

STÖD TILL NYA ARBETARE, INITIATIV OCH PLANTERINGAR 
Förbered med bilder/foton från församlingsplantering/ar och nya missionella initiativ som er församling/grupp är moderförsamling eller stödförsamling till. 
Instruktion till stationen: 
Titta på fotona. Be konkret för församlingsplantering/ar och nya missionella initiativ som er församling/grupp är moderförsamling eller stödförsamling till. Be också att varje församling och församlingsplantering ska vara stöttande, lyhörd och villiga att sända arbetare. 
 

Predikan/Bibelläsning/Studiet 
 
Predikan/Undervisningen denna sabbat kan vara undervisning om – Luk 10:1-9. Ni kan ta hjälp av och använda Peter Roennfeldts undervisning från 1 maj 2022 (Klicka på länken: If you can eat you can make disciples).  
 
Det finns också en presentation, nr. 1 Varför, att använda som predikan/bibelläsning/studiet om ni istället vill lägga fokus på varför planterera. För pastorer finns den också i mappen Församlingsplantering i D2 Pastorer, Sharepoint. 
 
Predikan/Bibelläsningen/Studiet kan också fokusera på att fördjupa sig kring verktyg att använda för de små enheterna, hushållen och nya planteringar. Klicka på länkarna nedan för mer information eller gå till mappen Församlingsplantering under Resurser på adventist.se: 

   

Strategidokumentet 
 
Strategidokumentet för församlingsgrundande arbete hittar ni på samma två ställen som är nämnda här ovan. Den finns i mappen Församlingsplantering under Resurser på medlemssidorna, adventist.se. För pastorer finns den också i mappen Församlingsplantering i D2 Pastorer, Sharepoint.