Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

Vi studerar Uppenbarelseboken!
Dela

Vi studerar Uppenbarelseboken!

Aldrig tidigare har det varit så viktigt att sätta sig in i Bibelns sista profetiska budskap som nu!

Under första kvartalet 2019 studerar adventister världen över Bibelns sista bok, Uppenbarelseboken. Den innehåller mycket information om den kristna kyrkans historia och framtid. Det är en viktigt bok att hålla färsk i minnet när vi ser hur världen omkring oss utvecklas. En av Adventistsamfundets främsta teologer i Nya testamentet och forskare i Uppenbarelseboken, Ranko Stefanovic, är författare till kvartalets studiehandledning. 

Sätt att ta del av studiet 

Du vet väl om att du kan prenumerera på Bibelstudium – handledningen som används i Adventkyrkor i Sverige och världen?

Prenumerera på Bibelstudium!

Du kan också helt gratis ladda ner Bibelstudium i form av en pdf-fil här:

Bibelstudium på pdf

Bibelstudium finns också i en mycket snygg och smart app för din smarta mobil eller läsplatta! Kvartalets studium kommer att finnas på plats i appen vilken dag som helst...

Bibelstudium på app

Studiehjälp och fördjupning

Detta kvartal är vi glada att kunna rekommendera ett fördjupningsmaterial till bibelstudiet om Uppenbarelseboken. Kanske något för dig som ska leda bibelstudiegrupper? Eller för dig som vill lära dig mer! Jon Paulien som är författare till kvartalets engelska lärarhandledning (teacher's edition) har gett ut en bok i samma ämne som också finns på svenska! Boken Guds djupheter kommer under januari och februari att säljas till ett förmånligt pris för dig som önskar fördjupning och enkla verktyg att förstå Uppenbarelseboken.

Werner E. Lange, redaktör och teolog i Adventistsamfundet i Tyskland, har med utgångspunkt i boken Guds djupheter skapat en "verktygslåda" som kanske också kan vara till hjälp för den som vill studera Uppenbarelseboken mer på egen hand. Jon Paulien rekommenderar denna studiehjälp som heter "Revelation – D.I.Y." (Uppenbarelseboken – "gör det själv"). Tanken med detta material är att man ska få grundläggande verktyg så att man på egen hand kan tolka och förstå Uppenbarelseboken. Det finns idag många som vill föra fram sensationella tolkningar och teorier och det kan vara svårt att avgöra vad som är sant. Men med kunskap om grundläggande tolkningsprinciper när det gäller Bibelns apokalyptiska texter får du lite bättre förutsättningar att pröva och utvärdera tolkningarna och teorierna. Denna verktygslåda finns endast på engelska och tyska.

Revelation – DIY | direktlänkt till materialet som publiceras varje söndag inför kommande sabbat.

Så vill jag önska dig ett välsignat studium av Uppenbarelseboken.

Rainer Refsbäck
Missionssekreterare och ledare för sabbatsskoleverksamheten