Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Aktuellt

Trigga algoritmerna så att budskapet når ut på sociala medier
Dela

Trigga algoritmerna så att budskapet når ut på sociala medier

Adventistsamfundets medieavdelning skickade två av sina värdefulla medarbetare till Bukarest i Rumänien på årets GAiN-konferens (Global Adventist Internet Network). Frida Pascal-Röhken och Danial Daoud kom hem inspirerade!

I mitten av oktober samlades de med 180 andra medarbetare och specialintresserade i media och kommunikation från de två europeiska divisionerna och några andra länder. Dagarna var fullmatade med workshops och seminarier i allt som rör kommunikation. Något som kom att intressera både Frida och Danial mycket var det som erbjöds om sociala medier, ett område som ständigt utvecklas och där Adventistsamfundet försöker hänga med.

– Den bästa lärdomarna var att sociala medier är ett kraftfullt evangelisationsverktyg eftersom så många människor spenderar så mycket tid där, säger Frida. Medlemmarna ska inte underskatta hur mycket en liten tryckning på gillaknappen, en kommentar eller en delning bidrar till att algoritmerna sprider inlägget vidare till flera som kan få glädje av det.

– Så en församlingsmedlem som inte vill hålla på och göra inlägg kan enkelt stötta samfundets försök genom att interagera med alla inlägg! underskryker Danial.

Medieavdelningen planerar nu för att testa några nya projekt för sociala medier och hur vi kan vara mer aktiva på de konton samfundet redan driver på Facebook, Instagram och YouTube. Och du som medlem kan som sagt bidra till att dessa testballonger får kraft att lyfta, så håll ögonen öppna.

Något som utmärkte denna GAiN-konferens från tidigare var att det fanns en stor längtan efter att få träffas igen på riktigt efter pandemin och att många unga kommunikatörer deltog.

– Det var väldigt trevligt att träffa så många kollegor när man annars sitter hemma och jobbar hela tiden, säger Frida. Kul att det var så många ungdomar. Vi håller kontakten med en del av ungdomarna via zoom för att se hur vi kan samarbeta för att sprida Guds kärlek främst på sociala medier.

På bilden till denna artikel ser du till vänster Frida Pascal-Röhken som arbetar som formgivare på Adventistsamfundets medieavdelnin i Sverige fast från Frankrike där hon bor och Doreen Lohr en tiktokare och dramalärare som vann GAiN-tävligen för mest kreativa video. Läs och se mer om detta här (på engelska)!

I AdvenLivs vinternummer kommer du att kunna läsa lite mer om GAiN, men du kan också ta reda på mer om de givande budskap som förmedlades här (på engelska).

Rainer Refsbäck missionssekreterare