Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

Pastorskåren samlad
Dela

Pastorskåren samlad

Adventistsamfundets pastorskår samlades på Västeräng för utbildning och gemenskap.

Under veckan som gått var Adventistsamfundets pastorskår samlad på Västeräng till den årliga höstträffen. Pastor Patrick Johnson som leder pastorsförbundets verksamhet vid transeuropeiska divisionen (TED) var inbjuden talare. Mellan Patricks pass så hölls andra föredrag, avdelningar presenterade olika aktiviteter, övning i projektplanering och samfundsledningen informerade om beslut som rör pastorskåren och andra anställningsfrågor.

Patrick Johnsons föreläsningar fokuserade på pastorns sju kompetenser, en modell för pastorns arbetsbeskrivning som TED arbetar efter:

  1. Kristuslik efterföljare
  2. Livslångt lärande
  3. Möjliggörande ledare
  4. Multiplicerande lärjungamakare
  5. Relationsbyggande herde
  6. Inspirerande kommunikatör
  7. Effektiv administratör

Dagarna ramades i av både andlig och lekamlig föda. Ett lovsångsteam ledde deltagarna i andakt och tillbedjan och Rebecka Grennvall skämde bort pastorskåren med utsökta måltider och fika.

Det blev också lite tid för promenader och vårda Västeräng under tisdagen och onsdagen. Måndag och tordag var halvdagar som också användes för att resa till och från Västeräng ut i landet med förnyad inspiration och arbetsglädje.

Glöm inte att nästa sabbat, den 8 oktober, så firas den internationella uppskatta pastornsdagen! Hur tänker du fira eller visa pastorn i din församling uppskattning? Rapportera gärna till AdventLiv med en liten text och bild...

Rainer Refsbäck missionssekreterare