Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

Dela

Nu öppnar vi HopeChannel Sverige

Vi har nu öppnat HopeChannel Sverige och arbetar med att fylla sidorna med intressant material.

HopeChannel Sverige erbjuder TV- och radioprogram för alla åldrar. Här kommer det även att finnas intressanta artiklar, dagens tanke och ljudböcker. På HopeChannel Sverige väljer du själv när du vill se, lyssna och läsa. Inga tider att passa!

Just nu kan du bl a se de tre första avsnitten i den nyproducerade TV-serien "Reformationsresan":

1. Massaker i Paradiset
Reformationsresans första episod, en sjudelad videoserie som förklarar några av reformationens stora teman. Victor Hulbert och Dejan Stojković reser till södra Italien för att utforska Guardia Piemontese, en idyllisk by där kristna Valdenser byggde ett paradis i bergen långt hemifrån.

2. Återupprättad rebell
I del två av Reformationsresan tar Dejan och Victor turistleden i Rom. Där upptäcker de den anmärkningsvärda historien om en kättare, nu hedrad med en liten skylt på ett turiststråk. Hur kunde det hända? Och ännu viktigare, kan de hitta tecken på en levande tro mitt i en stad som blomstrar av turism och pilgrimsfärder? Dejan och Victor sitter på ett café och funderar över den genomsnittliga åldern på pilgrimerna. Sedan ger de sig ut på jakt efter en ung kristen person. De är förvånade över vad de finner.

3. Kniviga situationer
Victor och Dejan tar en vandring på landsbygden och upptäcker att reformationen finns runt omkring oss. Upptäck hur Henry VIII, Englands kung, satte igång reformation av helt felaktiga skäl, men med goda resultat. Filmad i Pyrford, Surrey, Storbritannien.

Du hittar även de första avsnitten i serien "Beyond the Search". En episk berättelse som ger perspektiv till en värld i kris. Dokumentärserien, som är 14 avsitt, utforskar några av livets största frågor. Varför finns smärta och lidande? Vad händer när vi dör? Dokumentären har filmats i Europa, Afrika, Asien och Amerika och ger nya perspektiv på dagsaktuella frågeställningar och människans roll i dem. Dokumentärserien har vunnit 14 internationella utmärkelser. Den valdes också ut av Förenta Nationerna för filmfestivalen Global Wake-Up.

hopechannel.se

Adventist Media