Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Med Jesus i hjärtat (2018)

Med Jesus i hjärtat (2018)

"Med Jesus i hjärtat" är Adventistsamfundets tema under 2018. Här finns material och tjänster till hjälp att levandegöra temat i det dagliga livet och i gudstjänst.

Dela

"Med Jesus i hjärtat" är Adventistsamfundets tema under 2018. Här finns material och tjänster till hjälp att levandegöra temat i det dagliga livet och i gudstjänst.

Bibelläsningsplan

Under 2018 följer vi Jesus i hans vandring på jorden genom evangelierna. Häng med!

Vi följer en kronologisk Bibelläsningsplan över de fyra evangelierna. Planen i tryckt format skickas ut i form av en samfundskalender med Missionären i januari. Extra exemplar kommer att finnas i församlingarna eller att beställa.

Samfundskalender 2018 med bibelläsningsplan (se pdf "Kalender 2018 webb" nedan).

Bibelläsningsplanen kan man också prenumerera på via SMS! SMS:a Spara Förnamn Efternamn Bibeltext till 0769 44 77 48.

Förbönskedja

Bönen är en viktig del av ett liv med Jesus i hjärtat. Tillsammans kan vi be för varandra. För att underlätta detta skapar vi en SMS-bönekedja under 2018. Med ett SMS varje dag blir du påmind om ett böneämne att be för under dagen. Möjlighet att skicka in förslag till böneämnen kommer också att ges.

För att gå med i förbönskedjan SMS:a Spara Förnamn Efternamn Förbön till 0769 44 77 48.

Poddar

I anslutning till bibelläsningsplanen har vi tagit fram tre olika poddar (korta webbradioprogram) som du kan följa varje dag, med personliga reflektioner och utmaningar kring det vi läser om i evangelierna. Det finns en podd riktad till barnen där man får följa Bääärnards äventyr genom ett av evangelierna. En annan för tonåringar och ungdomar och en podd för alla som vi kallar bibelpodden. Men inget hindrar att man lyssnar på alla! Poddarna är mellan 3 och 5 minuter långa och du kan ladda ner dem och lyssna när du vill.

En påminnelse om podden skickas också ut med SMS om du prenumerarar på "Bibeltext" ovan.

Temasabbater

En sabbat i månden uppmuntras församlingarna att på olika sätt lyfta temat med Jesus i hjärtat. Ett tema med en hel del hjälp och stöd har tagits fram för dessa sabbater med ett kort predikoutkast, förslag på barnberättelse, aktiviteter och annat. Ett aktivitetsblad för barn och unga i församlingen kommer att skickas ut i god tid till församlingarna inför temasabbaten. Tematsabbatens gudstjänst kommer att streamas från någon av våra församlingar streamar gudstjänster.

Följande teman finns förberedda (se pdf-filer nedan):

  • 3 februari: När Jesus får ta plats (Joh. 9)
  • 3 mars: En ny längtan (Joh. 4:4–26)
  • 7 april: En fredad zon (2 Kung. 6:13–17)
  • 5 maj: Med nytt mod (Luk. 10:30–35)
  • 2 juni: Mera jag (Dom 6:13–16)
  • (Paus i juli och augusti)
  • 1 september: Med frihet att älska (Luk 19:1‐10)
  • 6 oktober: Plats för fler - barnens sabbat (Mark 2:1‐12 (eller Luk 5:18‐26), 1 Joh 4:16‐19)
  • 3 november: Rubbade perspektiv (Mark 9:33‐37)
  • 1 december: En ny familj (Rut...)