Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Riksarrangemang

Lärjungar över hela jorden (Apg 1:8)
Dela

Lärjungar över hela jorden (Apg 1:8)

En träff på Västeräng för unga vuxna, för pionjärer i alla åldrar, och dig som vill nå personer med annan trosbakgrund.

fre 20 sep - sön 22 sep

Var?
Vi träffas på vår lägergård Västeräng.

För vem? 
För dig som vill dela evangeliet med andra och göra dem till lärjungar - i din vardag, i din församlingsgemenskap, eller kanske i en ny gemenskap, en ny församling.  

Du kanske har funderat på hur det skulle vara att nå ut med evangeliet om Jesus, och stötta andra till att ta emot Jesus i sina liv och bli hans lärjungar/efterföljare.

Du kanske behöver förbön och verktyg för det arbete du står i - med att dela tron och leda andra till Jesus. Kanske du särskilt vill utvecklas i hur du möter människor med annan trosbakgrund, t.ex. muslimsk.

Träffen är både för dig som varit med vid tidigare ungavuxna-helger och pionjärträffar, och för dig som vill utmanas och utvecklas i ditt lärjungaskap. 

Hoppas att just du kommer med! Kom gärna tillsammans med någon eller några andra som funderar och engagerar sig i det som du också gör.


Program   
Temat för denna helg är: "Lärjungar över hela jorden" (Apg 1:8). Det handlar om lärjungaskap, som inkluderar att leda andra människor till att bli nya lärjungar. Vi får också möjlighet att ta del av hur det är att möta kristen tro när man kommer från en annan trosbakgrund och kultur. 

Kayle de Waal som ansvarar för arbetet med församlingsutveckling och lärjungaskap i vår division (TED, vår del av Europa) kommer som en av våra talare. 

Soheila Fors är vår andra talare. Hon kommer ursprungligen ifrån Iran, och kom till Sverige under 1990-talet. Soheila har länge engagerat sig för invandrarkvinnor som utsätts för hedersvåld och grupptryck. 

Vid tid för workshops kommer också några unga personer som konverterat från islam till kristen tro, för en intervju om vad som lett till det och hur man stöttar för att det ska kunna ske.

Det blir även tid för gemenskapsaktiviteter, för bön och lovsång. Då detta är en utrustningshelg kommer vi även att ta tid till att lägga planer för hur vi kan använda det vi tar med oss från helgen, och be för varandra och varandras planer.

Vi börjar träffen den 20/9 med kvällsfika och avslutar den 22/9 med lunch.

Fredag 20/9

19.00 Kvällsfika
20.30 Kvällsmöte med Kayle de Waal
22.00 Aktivitet och Häng
 

Lördag 21/9

08.00 Frukost
09.30 Upptäckande bibelläsning
10.30 Fika (frukt)
11.00 Möte med Kayle de Waal
12.30 Lunch och promenad
14.00 Diskussioner och aktivitet
15.30 Fika
16.00 Workshops
18.00 Kvällsmat
19.30 Möte och diskussioner med Sohelia Fors
21.00 Kvällsaktivitet
 

Söndag 22/9

08.00 Frukost och fixa lunchpaket
09.30 Andakt och lovsång
10.00 Planer och förbön
12.00 Städa och Hej då!

 
Anmälan 
Anmäl dig till pionjärträffen här nedanför. (snart möjligt)
Anmäl senast söndag 25 augusti. 
Ev. avbokning behöver göras minst åtta dagar innan träffen (om det handlar om annat än hastigt påkommen sjukdom).

Följande behöver åtgärdas:


Kostnad
Samfundet står för kostanden för mat och logi under träffen för alla som vill delta i denna utbildningshelg som innehåller gemenskap, möten, samtal, planläggning, förbön och lovsång.

Resa
För köpta biljetter står du för upp till 375 kr, därutöver tar samfundet kostnaden. För resa med bil gäller samfundets policy om eventuell milersättning. Se info i länk: här


Kontakt
Arrangörer: ungavuxna-teamet, rådet för församlingsplantering och rådet för församlingsutveckling

Kontaktpersoner: Anna Tegebo (anna.tegebo@adventist.se), Anette Frank (anette.frank@adventist.se) och Georg Filippou (georg.filippou@adventist.se)