Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

HopeChannel Sverige officiellt invigd
Dela

HopeChannel Sverige officiellt invigd

Den 10 februari 2018 firade adventistförsamlingarna i Sverige den officiella invigningen av HopeChannel Sverige.

Istället för att hålla invigningen i ett flott mediacenter hölls firandet i de lokala församlingarna. Församlingsmedlemmarna firade med ballonger och juice serverad i muggar med Hope Channels logga. De fick även reklammaterial om Hope Channel att ta med sig hem och ge till sina vänner. Detta gjordes i hopp att Hope Channel Sverige ska bli en integrerad del i församlingarnas verksamhet. 

Hope Channel Sverige är en webbaserad kanal eftersom detta är det format som flest svenskar idag använder. På grund av begränsade arbetskapacitet på samfundets mediaavdelning erbjuder vi i nuläget främst textade program från det internationella Hope Channel nätverket. Vi hoppas att snart även kunna producera eget videomaterial. 

Innehållet i Hope Channel Sverige vilar på fyra ben: Titta, lyssna, läsa och lära. Vi erbjuder inte bara visuellt material att titta på utan även olika podcasts och ljudböcker. Eftersom temat i Sjundedags Adventistsamfundet under 2018 är Med Jesus i Hjärtat har vi tagit fram tre olika serier av dagliga podcasts (3-5 min. styck) för att hjälpa personer i alla åldrar att växa i sin relation med Jesus. Dessutom finns det även artiklar och böcker som kan laddas ner om någon är intresserad av att lära sig mer och studera ett ämne djupare. I framtiden hoppas vi även kunna använda Hope Channel som ett hjälpmedel för att studera olika ämnen i Bibeln tillsammans. 

Här i Sverige är vi glada och stolta att vara en del av Hope Channels internationella nätverk och ser fram emot att se Guds ledning i vårt arbete.

Rainer Refsbäck

 

HopeChannel Sverige

Se informationsfilmen här