Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Utrikes

Dela

Göran på sitt första "höstmöte"

Missionsföreståndaren Göran Hansen är på sitt första styrelsemöte med Generalkonferensstyrelsen i Silver Spring, Maryland. Här rapporterar han om sina intryck hittills.

Silver Spring 2013-10-11 05:24 (svensk tid): Så har det så kallade ”höstmötet” på Generalkonferensen i Washingtons norra utkanter dragit igång. Ca 350 delgater, ledare från unioner, divisioner och Generalkonferensen, plus ett antal icke-anställda, har samlats till ett megastort ”styrelsemöte” som håller på fram till onsdag i nästa vecka.

Jag hade ett möte med folk på ADRA:s internationella kontor på eftermiddagen och när vi var klara snubblade jag på många vänner från olika håll i världen – tidigare grannar, styrelsemedlemmar och kollegor från alla år utomlands. Det blev många härliga kramar och samtal.

Under den inledande torsdagskvällen hade man bestämt sig för att koncentrera sig på hur vi som ledare sköter vår hälsa. Motion, mat, sömn – fysisk och andlig balans. Det är en sak att prata om för andra hur viktigt detta är – men lever vi ledare som vi lär?

I ett antal framföranden lyftes många intressanta aspekter fram och det var nog en och annan som tillsammans med mig kände att man får ta nya tag för att kunna må ännu bättre. Ett exempel var det faktum att många ledare sover alldeles för lite (här känner jag igen mig!) och man visade detaljerade röntgenbilder av en hjärna – först när denna person varit helt utvilad och senare en bild av samma person efter en lång tid av överarbete och för lite sömn. Det var skrämmande att se hur möjligheten att kunna ta rationella och övertänkta beslut hade försvårats avsevärt!

Vikten av att äta bra mat har vi ju varit duktiga på att förmedla, men kanske har vi inte varit lika tydliga på att förespråka daglig motion, en lugn och stressfri arbetstakt och många andra viktiga faktorer som så direkt påverkar inte bara vårt välbefinnande – men att också kunna ta rätt och genomtänkta beslut.

Så nu är det då bäst att sova lite bättre – och framförallt lite fler timmar!

Göran