Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Utrikes

Dela

Gayle Tucker har avlidit

Förra sommaren höll pastorsparet Gayle och Mike Tucker mycket uppskattade möten och undervisning under sommarkonferensen på Ekebyholm. I söndags avled Gayle efter en kortvarig kamp mot cancer i bukspottkörteln.

Mike och Gayle Tucker ledde USA:s äldsta kristna tv-station, Faith for Today, tillsammans, Mike som direktor och programledare och Gayle som ansvarig för att utveckla samarbetet och interaktiviteten med församlingarna. Men på senare år var hon också programledare.

Dessförinnan arbetade hon i 16 år som biträdande pastor i Arlingtons Adventkyrka, Texas, och innan dess arbetade hon som grundskolelärare.

Hennes bakgrund i skolvärlden gjorde att hon kom att ägna stor del av sitt arbete som pastor och som programledare med att nå barn, barnfamiljer och äktenskap med sin undervisning och uppmuntran.

Hon arbetade in i det sista och höll tillsammans med maken Mike föreläsningar om starka äktenskap i Vancouver, Kanada, så sent som den 5 mars.

Under sommarkonferensen 2015 höll Gayle i ett seminarium tillsammans med Mike som finns tillgängligt på AdventistPlay.se: Galen i äktenskapet.

Rainer Refsbäck / NAD NewsPoints