Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Utrikes

En halv miljon nedladdningar
Dela

En halv miljon nedladdningar

Bibelquizzet Heroes har blivit mycket uppskattat runt om i världen.

Den 22 mars 2023 firade Adventistsamfundet globalt att det populära bibelquizzet (spelappen) Heroes: The Bible Trivia Game hade nått en halv miljon nedladdningar runt om i världen. Spelarna som laddat ner appen har tillbringat över 18 miljoner minuter med att spela quizzet och de har svarat på över 45 miljoner bibelfrågor. Genom utmanande frågor och ett engagerande upplägg lyfter quizzet fram bibliska hjältar, och gör Heroes till ett utmärkt verktyg för att lära spelarna mer om Bibelns personer och berättelser.

Williams Costa Jr, ledare för Adventistsamfundets kommunikationsavdelning globalt, uttryckte sin glädje över milstolpen och sade: "Det är alltid spännande att se drömmar gå i uppfyllelse. Det fantastiska är att en halv miljon nedladdningar av Heroes inte är slutet utan ett stort steg vidare".

Appen med bibliska frågor och svar som utvecklats av Hope Channel International och utformats av pastor Sam Neves, biträdande ledare för samfundets kommunikationsavdelning, har blivit populär på grund av sitt pedagogiska upplägg. Neves säger att "Heroes är ett värdefullt verktyg för att lära sig mer om Bibeln. Spelaren följer en sekvens i spelet och får kunskap medan han spelar, och man lär sig en biblisk berättelse utan att nödvändigtvis behöva läsa den."

Plattformar: iOS och Android
Webbplats: https://www.heroesbibletrivia.org/

Danial Daoud på vår medieavdelning i Sverige leder arbetet med att översätta Heroes till svenska. Det är ett stort och tidskrävande jobb. Vi är mycket tacksamma för de volontärer som hjälper oss med översättning och korrekturläsning. Danial skriver: "Vi är färdiga med översättningen av Fas 1, som har varit spelets ramar (menyn, inställningar, strukturen, mm). Nu har vi satt igång med Fas 2, översättningen av spelfrågorna. Vi har fyra volontärer som just nu jobbar med att översätta 2000 frågor. Förhoppningsvis kan vi lansera den svenska verionen i slutet av 2023."


Marita Fors
för HopeChannel Sverige

Läs mer här: ANN Adventist Church Celebrates as Heroes: The Bible Trivia Game Reaches Half a Million Downloads.