Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Utrikes

Dr John D Baildam har gått till sin sista vila
Dela

Dr John D Baildam har gått till sin sista vila

Lämnar ett arv inom Adventistsamfundets utbildningsväsende genom sina mer än 40 år i tjänst.

Det är med stor sorg vi meddelar att den tidigare rektorn för Newbold College of Higher Education, Dr John D Baildam, avled tisdagen den 22 augusti 2023. Han blev 73 år gammal.

Dr Baildam utsågs till rektor i maj 2014 och tjänstgjorde som rektor i åtta år, men hade arbetat för Newbold College i över 40 år i flera olika roller inom undervisning, ledarskap och administration, bland annat som ledare för School of English, Academic Affairs och som biträdande rektor. Han gick i pension som rektor i slutet av maj 2022.

Samtidigt som han var fast besluten att säkra att Newbold hade ett rykte om sig för dess akademiska kvalitet och stringens, var hans önskan att varje student, medarbetare och medlem i de närliggande församlingarna skulle ha en oförglömlig upplevelse av Newbolds campus.

Innan han började på Newbold arbetade Baildam 1975 som lärare och pastor på Stanborough School. Därifrån kom han till Newbold College 1982.

Han kommer att bli ihågkommen för sitt kollegiala, jämställda och lättillgängliga ledarskap och sin humor. Hyllningar har strömmat in från olika utbildningsinstitutioner från hela världen.

Må Guds Ande trösta hans hustru Lynda och alla oss som kände och beundrade honom. Hans expertis och humor gjorde intryck över hela världen!

Daniel Duda ledare för Transeuropeiska divisionen

Newbold College är Adventistsamfundets högskola med bl.a. teologisk utbildning i "vår" del av Europa.

 

För att läsa mer:

Foto: Roland Dan / Adventist Media Exchange (CC BY 4.0)