Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Kalender

Världsflyktingsabbaten
Dela

Världsflyktingsabbaten

Denna temasabbat sätter fokus på situationen för de miljontals människor i världen som är på flykt från krig, våld och förföljelse.

15 jun 2019


Filmen kan laddas ner på adventistplay.se

15 juni: Världsflyktingsabbat
20 juni: FN:s världsflyktingdag

Hebreerbrevet 13:2: "Kom ihåg att visa gästfrihet, ty det har hänt att de som gjort det har haft änglar till gäster utan att veta om det."

Som en del av Världsflyktingsabbaten vill vi i Sverige lyfta fram ADRAnätverkets påverkansarbete för att se till att många fler barn får möjlighet att gå i skolan. Idag är det 262 miljoner barn som inte får möjlighet att gå i skolan pga tidig äktenskap, krig, naturkatastrofer, fattigdom, traditioner mm. Vi önskar att så många som möjligt skriver på listan så att vi kan uppmärksamma människor på situationen för dessa barn och för att jobba vidare med hur vi kan stödja fler barn att få en utbildning.

Skriv på här! https://inschool.adra.org/petition


Mer information inernationellt:

ADRA Refugees Learn more & act now for refugees.

WORLD REFUGEE SABBATH

FILM: Det finns även en film (ca 2 timmar) på engelska (ej textad till svenska): Corrado Cozzi och Victor Hulbert delar berättelser och intervjuer från olika delar av Europa. Hur kan församlingar och ADRA hjälpa människor på flykt?. Från Hope Media Germany.