Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Riksarrangemang

Världsflyktingsabbat
Dela

Världsflyktingsabbat

Det kanske inte talas om det på nyheterna så mycket längre, men flyktingproblemet har inte försvunnit och flyktingströmmarna som vill nå Europa har inte sinat. Flyktingar och migranter gör fortfarande den farliga resan över havet för att undkomma krig, våld, terror eller annan otrygghet. Gör en skillnad sabbaten den 17 juni. Uppmärksamma flyktingarnas behov denna flyktingsabbat.

16 jun 2017 - 17 jun 2017

 

ADRA Europa

Italien är just nu en av få glipor i EU:s stängda dörr mot omvärldens flyende människor. ADRA Italien jobbar för att återupprätta människors värdighet och trygghet när de på förödmjukande och farliga sätt tagit sig över Medelhavet. Under sabbaten den 17 juni kommer en livesändning att göras från en flyktingförsamling i Italien. Häng med genom att titta på livesändningen, genomföra en skypeintervju med flyktingar (vilket behöver avtalas/bokas i förväg, se e-postadress på affischen nedan) eller visa den 6 minuter långa filmen om flyktingsituationen (ovan).

ADRA Sverige

ADRA Sverige har ett stort engagemang i ett av världens största flyktingläger i Uganda. I Uganda samlas 1,6 miljoner flyktingar, främst från Sydsudan. Se ytterligare information i dokumentet nedan.

Vad ska vi göra?

Denna världsflyktingsabbat är till för att uppmärksamma flyktingsituationen i världen. Vi har flyktingarna nära inpå oss, kanske som grannar eller kamrater i skolan. Vi ser bilder på människor som just nu är på flykt via tv och tidningar. Vi är omedvetna om många situationer i världen där människor inte längre kan vistas där de kommer ifrån och har sina rötter. Kan ni göra något för flyktingar nära eller långt borta?

Ingen rikskollekt är planerad, men en gåva kan alltid skänkas till ADRA:s insatser för flyktingar i världen. Besök ADRA Sveriges hemsida för att ta reda på alla sätt du kan skänka pengar på. Märk din inbetalning "flyktingdagen" så går pengarna till något av de flyktingprojekt som ADRA Sverige är engagerat i. Märk din betalning "flyktingItalien" så går det till de projekt som ADRA Europa arbetar med i Italien.