Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

Dela

Vaktmästarbostaden halvfärdig

Sedan i maj har en ny och efterlängtad byggnad växt fram på Västerängs lägergård. Vaktmästarbostad har funnits i tankarna och planerna länge. Men det behövs fortfarande kunniga hantverkare för att få byggnaden klar.

Sverker Larsson som sitter med i Västerängs lägergårds styrelse är den som koordinerar bygget. Sedan Rusta-lägret har han fått god hjälp av kunniga och villiga händer. Nu är huset halvfärdigt. Under familjelägerveckan har ett gäng händiga ekebyholmare i stort sett satt in all isolering och fått upp de flesta väggarna. Längre kommer man inte just nu förrän en elektriker har gjort sitt.

 

Det som fattas utvändigt är målning av fönsterfoder. Invändigt ska väggar göras färdiga för målning, kök monteras och badrum färdigställas. När målningen är klar, läggs golvet in.

 

 

Vem kan hjälpa till? Sverker Larsson hoppas på någon eller några som är relativt självgående och kan ta eget ansvar. Han själv, liksom de flesta som arbetar för Västeräng, gör det på volontärbasis för mat och husrum.

 

 

Vaktmästarbostaden kommer i framtiden att dels vara bostad för den eller dem som tjänstgör som vaktmästare och värdar för Västeräng under somrarnas läger och uthyrningar. Under andra delar av året kan bostaden användas av församlingar för retreater och andra samlingar eftersom den är vinterbonad.

 

 

Kontakta Sverker Larsson på 0175-61434 eller 070-791 72 16 eller e-post: sverker.l@swipnet.se

 

 

Rainer Refsbäck