Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Promotion Mitten

Dela

Sista manusdag för Andaktsboken 2015

Du glömmer väl inte att skicka in dina andakter till Andaktsboken 2015? 31 mars 2014 är sista dagen!

31 mar 2014

Ny andaktsbok 2015

Hösten 2014 planerar Skandinaviska Bokförlaget att ge ut en ny andaktsbok författad av Adventistsamfundets medlemmar. Den förra andaktsboken som kom ut till år 2012 och blev en stor framgång och vi vet att det finns ett stort intresse för och förväntan på nästa. Det är dags att börja skriva!

Själva andakten

Som övergripande tema i nästa andaktsbok kommer vi att ha samfundets tema för perioden ”I Mästarens fotspår”. Varje andakt får högst innehålla 300 ord, förutom en kortare bibeltext som inledning och en kort bön eller reflektion som avslutning.
Lägg fokus i andaktstexten på någon form av ”human interest story” (en personlig berättelse som kan kännas igen av många). Tänk också på att hela familjen, barn och vuxna, ska kunna ta till sig berättelsen. Andaktsboken är också en perfekt gåva att ge bort – se till att använda ett språk som fungerar och illustrationer som är tilltalande även utanför våra församlingar. Dessa tankar kan upplevas som oerhörda krav, men det handlar bara om att vara mänsklig och vardaglig.

Knyt an till den bibeltext som du väljer som utgångspunkt. På vilket sätt kan Bibelordet vara till hjälp, stöd och uppmuntran i sammanhanget? Andakten blir kanske läst på morgonen, på vilket sätt kan Bibelordet inspirera till att leva i Mästarens fotspår under dagen som ligger framför?

Om du har någon tanke om när på året andakten skulle passa bäst, notera gärna det sist i andakten och skriv också ditt namn.

Och sen då?

Andakten eller andakterna skickas in till rainer.refsback@adventist.se senast den 31 mars 2014! Skicka gärna in i wordformat. På papper skickas andakterna till Skandinaviska Bokförlaget, Ekebyholmsvägen 153, 762 91 Rimbo.

Andakterna kommer att redigeras så att de passar bokens format. Eventuella större ingrepp i texten kommer att diskuteras med författaren. Varje andaktsförfattare kommer att få en andaktsbok som tack för insatsen.