Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Temadagar

Religionsfrihetens dag
Dela

Religionsfrihetens dag

Denna sabbat uppmärksammar Adventistsamfundet världen över religionsfriheten.

23 jan 2021

Adventister värnar inte om religionsfrihet för sin egen skull. Vi värnar om religionsfriheten för vi menar att det är den första frihet som Gud gav människan - frihet att välja Gud, att säga "ja" eller "nej". Människan sa nej till att börja med. Men Jesus ger oss möjlighet att säga vårt "ja" genom att han dog för oss på korset.

Nu när världen stängts ner och vi tvingas begränsa vår frihet på grund av risken att smittas av en farlig sjukdom, uppskattar och längtar vi efter frihet mer än någonsin. Men friheten att tillbe Gud är något som ingen kan ta ifrån oss. Hjärtats tro kan inte låsas in eller bindas. Men människor kan förföljas för sin tro, begränsas på andra sätt på grund av sin tro. Idag är kristna i världen de mest förföljda och våldsutsatt för sin tros skull. I Indien vill t.ex. en hindunationalistisk organsiation som står regeringen nära att Indien ska vara rensat från kristna senast 31 december 2021. Se mer information om hur kristna förföljs i världen på organisationen Open Doors hemsida.

Adventistsamfundet har kämpat för allas religionsfrihet oavsett religiös eller sekulär livsåskådning under mer än 120 år. 1893 grundade Adventistsamfundet det tvärkyrkliga och interreligiösa International Religious Liberty Association, en unika platform där religionsfrihetsfrågor diskuteras och främjas i nästan alla världens länder.

Sabbaten den 23 januari firas religionsfrihetens dag i Adventistsamfundet. Här finner du information som tagits fram av den Nordamerikanska divisionen med anledning av denna temadag.