Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

}
Dela

Podsändningar på svenska

Sedan en tid har svenska radioprogram legat ute på prov på Adventist World Radios hemsida www.awr.org. Nu kommer snart fler program att sändas via podradio.

Podradio handlar om att man när som helst kan ladda ner eller prenumerera på radioprogram via internet. Adventist World Radio (AWR) har genom åren via sitt stora nätverk av radiostationer och sändningsspråk ett enormt utbud av radioprogram. I Adventistsamfundet i Sverige har genom åren också en hel del radioprogram producerats på svenska i de många närradiostationer som funnits.

En av de fyra närradiostationer i Sverige där Radio Adventkyrkan fortfarande är aktiv är Göteborg där Anne-Maj Sandstöm producerat det mesta av programmen.

En av stationens långkörare är radioprogrammet Bibelfrågan som producerats av pastor Ruben Engdahl. Programmet sändes på kortvågsradio innan närradion blev möjlig i Sverige. Det är ett av de allra populäraste programmen och som får många lyssnarreaktioner. Nu har Ruben spelat in sitt sista program efter många års trogen tjänst och andra håller på att förbereda sig på att ta över.

Bibelfrågan blir det program som först kommer att läggas ut som podradio och det blir till att börja med från arkivet. 

- Det ska bli jättekul att se vad som händer när vi gör så här, säger Anne-Maj Sandström. Vi kommer att ge ut andra programtyper också ganska snart men vi börjar med Bibelfrågan.

När detta skrivs har dessa sändningar ännu inte lagts ut, men det sker vilken dag som helst. Programmen kan avlyssnas och laddas ner från www.awr.org och även prenumeras från iTunes.

Rainer Refsbäck