Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Missionären

Dela

Oslo lamslaget, Adventkirken Betel håller stängt - uppdaterat

Den omfattande förrödelsen kring regeringsbyggnader i Oslo efter bombdåden under fredagseftermiddagen gör att medlemmar och besökare i Adventkirken Betel i centrala Oslo råds att besöka Adventkirken i Ulsrud en bit utanför Oslo.

Pastor Reidar Olsen har varit i kontakt med polisen i Oslo som avråder från att församlingen samlas till gudstjänst och bibelstudium under sabbaten i centrala Oslo. Betel Adventkirke ligger bara några få kvarter ifrån stortinget och regeringsbyggnaderna. Skälet är att det råder stor osäkerhet kring säkerheten och den fortsatta situationen i Oslo centrum efter bombdådet. Alla som planerat ett besök i Betel är därför välkomna till Ulsrud Adventkirke en god bit utanför Oslos centrum.

Dock fanns en pastor på plats i Betel under helgen och kyrkan håller portarna öppna för dem som önskar tid för enskild bön och samtal kring händelserna som skakade Norge under fredagseftermiddagen.

En ensam exstremist är gripen och anhållen för både bombdådet i regeringskvarteren i Oslo och för massakern vid ett ungdomsläger på Utöya som sammantaget krävt 92 människors liv.

Vi känner med våra norska trossyskon och ber att dessa fruktansvärda händelser är isolerade och att ingen av dem kommit till skada. Vi ber också för alla som nu sörjer, är rädda och osäkra. Vi vet att otrygghet och våld ska tillta ju närmare Jesus återkomst vi kommer. Samtidigt behöver vi tid och fred att sprida det glada budskapet om Jesus och en värld utan våld och sorg som han har i beredskap för alla som tror.

Rainer Refsbäck