Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

Dela

Ny rektor rekryterad

Med anledning av att rektor Yvonne Löfgren går i pension har Ekebyholmsskolans styrelse under våren arbetat med att rekrytera hennes efterträdare. Ny rektor blir Thore Karlsson, tidigare lärare på Ekebyholm.

Thore Karlsson har de senaste fem åren arbetat som direktor för Adventistsamfundets biståndsorganisation ADRA i Uganda där han varit ledare för ett hundratal medarbetare. Thore kommer med en gedigen skolbakgrund som högstadielärare i trä- och metallslöjd, matematik och engelska. Han har genom åren varvat sina läraruppdrag med olika bistånds- och utbildningsuppdrag i Afrika, ett arbete som engagerar hela familjen. Thore Karlsson har också ett stort engagemang för Ekebyholmsskolan där han var elev på Bibellinjen ett år och återkom som lärare i trä- och metallslöjd, engelska och matematik under 1980-talet.

Under åren 2000-2006 var Thore lärare och administratör på Lekebergsskolan, en högstadieskola i Lekebergs kommun i Örebro län. Han var sedan rektor på samma skola under fyra år. Thore har skolledar- och rektorsexamen från Karlstads universitet.

– Vi tror att Thores profil kommer att vara en väldig tillgång för skolan, säger Bo Forssten som är skolstyrelsens ordförande. Thore är en idérik lagspelare som får saker och ting att hända tillsammans med personalen. Hans värdegrund är i god samklang med skolans.

Yvonne Löfgren har varit rektor på Ekebyholmsskolan sedan 2006 och hon kröner sina nio år som ledare för skolan med en prickfri granskning av Skolinspektionen.

– Yvonne har betytt väldigt mycket för skolan. Hon har helhjärtat gått in för att utbildningen ska vara förstklassig och att den fina miljön på Ekebyholm vårdas och utvecklas. Under min tid på skolan såg jag henne dagligen komma före klockan sju och gå sent på eftermiddagen och på helgerna planera och göra sådant som inte hunnits med, säger Bo Forssten.

Thore och hans hustru Siri flyttar hem till Sverige och bosätter sig i Ekebyholm i slutet av juni. De har fyra söner, tre av dem har gått på Ekebyholmsskolan där den yngsta fortfarande är elev. Thore tillträder tjänsten som rektor den 1 augusti.

Rainer Refsbäck redaktör