Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Utrikes

Dela

Newbold får ny rektor

Under under söndagens vårsammanträde med Newbold Colleges styrelse utsågs dr John Baildam till rektor för Adventistsamfundets högskola i vår region. Baildam efterträder dr Phil Brown som varit rektor under de senaste tre åren och som valt att gå vidare till andra uppgifter.

John Baildam är sedan många år lärare på Newbold i tyska, engelska och konst och har under senare år varit studierektor och företrätt högskolan i akademiska frågor. Han har ett brett nätverk bland akademiker och djup kunskap om högskolesystemet i England. Han har öga för detaljer samtidigt som han har den stora bilden som perspektiv. Han är också en mycket uppskattad talare. Styrelsen menar att han är rätt person att leda Newbold genom den ombildningsprocess som styrelsen sedan tidigare beslutat om. Han har starkt stöd både i högskolans personal och från styrelsens sida.

Newbold har gått igenom många förändringar för att anpassa sig till nya utmaningar under senare år. Under rektor Browns tre år har högskolan fått en ny strategisk plan och nya mål, skolans kommunikation och marknadsföring har fått ett lyft, internaten har renoverats, studentlivet utvecklats liksom samarbetet med församlingen, man är nu en del i Adventist Colleges Abroad (ett utbytesprogram bland adventistuniversitet) och en ny hälsoutbildning har startat.

Den ombildningsprocess som nu inleds har till syfte att skapa ett stabilare och starkare studentunderlag. Newbolds styrelse beslutade om denna plan i februari i år och den som är intresserad kan läsa mer om den här (på engelska).

Newbold news / Rainer Refsbäck