Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Utrikes

Dela

Hundbiten flicka fick ansikte tillbaka

Tvååriga Mariah blev biten av en hund i ansiktet och förlorade stor del av ansiktets vävnad. Hon flögs till Loma Linda barnsjukhus där man lyckades sy fast ansiktet igen. Något som tidigare inte lyckats eller gjorts på ett så litet barn.

Se Loma Lindas video som berättar om ingreppet här.

- Att återföra Mariahs ansiktsvävnad var förmodligen det verkligen mest givande fallet som vi någonsin åtagit oss, säger en av kirurgerna, Nathaniel Peterson, specialist på öra, näsa och hals.

I fem timmar operarade två kirurger på varsin sida om ansiktet under mikroskop för att få ihop nerver och kärl. Vad man känner till har detta inte lyckats eller ens gjorts på ett så litet barn. Efter tre veckor fick Mariah åka hem. Man räknar med att rörelseförmågan i ansiktet kommer att återställas helt, men med en del ärr. Lukt- och smaksinnet har återhämtat sig, men en del känsel återstår.

NAD News

Loma Linda University Children's Hospital (LLUCH) är det enda barnsjukhuset i en stor och folktät region kring San Bernardino, Kalifornien. Med 348 vårdplatser reserverade endast för barn, en av de största och mest avancerade neonatalintensivvårds-avdelningarna i världen och över 100 000 barnpatienter per år, är LLUCH en betydelsefull utbildningsinstitution inom barnmedicin. LLUCH blev världskänt när man som första sjukhus gjorde hjärttransplantationer på nyfödda. LLUCH är en del av Loma Linda University Health, en paraplyorganisation som ansvarar för Loma Linda Universitets åtta högskolor, Loma Linda University Medical Centers sex olika sjukhus och fler än 900 undervisande läkare och specialister. Loma Linda University Health är en del av Adventistsamfundets arbete med att "fortsätta Jesus Kristus undervisande och helande tjänst".