Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

Dela

Hjälpaktionen gick bra trots flyktingvåg

Efter jul- och nyårsledigheterna har aktiviteten på ADRA Sveriges kontor varit hög. Det har skickats ut tackmeddelanden och räknats ihop hur mycket ADRA Hjälpaktion samlat in under året.

Slutsumman 2 345 665,68 kronor är något lägre än resultatet 2014 (ca 80 000 kr lägre). Men det är inte något dåligt resultat om man tänker på att stort fokus och engagemang lades på flyktingvågen som nådde Sverige under 2015. Därför har ADRA Sverige också haft insamlingar och fått gåvor som inte hamnat i Hjälpaktionen detta år. 

ADRA Hjälpaktion är ju en insamling för ADRA:s långsiktiga utvecklingsarbete ute i världens fattigaste länder. Det är viktiga projekt för att motverka fattigdom och bidra till att ge människor möjlighet att försörja sig själva. Det finns alltid en oro när det inträffar stora katastrofer att de långsiktiga behoven glöms bort i mediernas brus. Därför är det med stor glädje som ADRA Sverige kan konstatera att stödet för Hjälpaktion fortsatt strömma in. Tillsammans med Hjälpaktionsgåvorna har ADRA Sverige med stöd av SIDA/SMR kunnat förmedla 18 miljoner kronor till långsiktiga utvecklingsinsatser.

- Vi tackar dig som är Framtidsfadder och troget ger varje månad, säger Carsten Berglund som är ADRA Sveriges direktor. Tack till alla företag som gett en del av sin vinst. Tack till alla samfundsmedlemmar för både små och stora gåvor till Hjälpaktion och tack till alla insamlare som troget samlat in pengar från allmänheten.

Rainer Refsbäck