Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Annons

Hej prenumerant!
Dela

Hej prenumerant!

Adventistsamfundet saknar ett fungerande prenumerationssystem för Bibelstudium, detta har lett till ett litet kaos och missförstånd. Vi ber om ursäkt!

I veckan nåddes närmare 400 prenumeranter av Bibelstudium för sabbatsskolan av ett brev (se nedan). Syftet med brevet var att få lite ordning i vårt kaos på prenumerationsavdelningen – inte att beskylla någon för att ha slarvat med betalningen av prenumerationen! Men vi har förstått på många av de som kontaktat oss att man blev stressad och orolig för att man glömt att betala eller irriterad därför att man visste att man betalat... och ändå såg det ut som att man glömt! Vi ber så mycket om ursäkt för detta! Det är inte lätt att formulera ett brev som ska gå ut till många och samtidigt vara personligt och korrekt – när omständigheterna ser så olika ut!

Prenumerationssystemets fel!

Saken är att Adventistsamfundets prenumerationssystem är mycket primitivt. Det består av ett excel-ark med adresser och kolumner för vilka år prenumeranten betalat sin avgift. Våra medarbetare har genom åren fört in uppgifter om inbetalningar, rättat och rensat ut gamla uppgifter manuellt. Dock har vi gjort det med stor försiktighet och nåd – har man glömt att betala så har vi inte genast strukit någon, utan väntat och väntat. Så med tiden har osäkerheten kring vilka som faktiskt fortfarande är prenumeranter vuxit. Osäkerheten har också ökat med att prenumeranter inte alltid betalar in på anvisat konto (PlusGiro 934 – 0) och att vi inte alltid får fullständiga uppgifter om avsändaren från banken så att vi kan identifiera prenumeranten.

Allt detta är vårt eget fel – vi borde ha uppdaterat oss med ett fungerande prenumerationssystem för länge sedan! Så ingen skuld lägger vi på dig som prenumerant. Vi hoppas ändra på detta närmaste tiden så att vi framöver kan skicka ut fakturor med OCR-nummer.

Vi vill inte kräva betalt av någon som glömt, bara tala om att vi är tacksamma om man vet med sig att det inte blivit av! Vi förstår att det är lätt att glömma då ingen faktura skickats ut. Så att det står ett årtal i brevet om senast inbetalda avgift, det är ingen säker uppgift – den kan mot bakgrund av problemen som beskrivs ovan vara felaktig.

Inför 2023

Huvudsyftet med brevet som gått ut är att få ordning på prenumerationsregistret inför 2023. I oktober går nästa års bibelstudiehäften i tryck och vi är angelägna om att trycka upp rätt antal. Tryckkostnaderna och papperspriserna har gått upp under pandemin. För att hålla nere kostnaderna och kunna behålla det låga prenumerationspriset på 330 kr (430 kr för utlandet) så vill vi veta hur många som verkligen är intresserade av pappersutgåvan av Bibelstudium. Vi vill inte få ner antalet prenumeranter – det vi vill är att säkerställa att vi trycker så många som vi får betalt för.

Därför uppmanar vi alla som vill prenumerera på Bibelstudium för 2023 att betala senast den 30 september! Betalar du via Skandinaviska Bokförlagets webbutik, så vet vi att vi får alla uppgifter vi behöver! Där får du också större valfrihet när det gäller betalningsmetod (kort, faktura eller Swish). Du kan givetvis fortsätta betala via PlusGiro 934 – 0, men tyvärr får vi inte alltid fullständiga uppgifter om avsändaren eller så kompletteras de sent av banksystemet. Skriv då gärna "BS 2023 FÖRNAMN EFTERNAMN" i meddelandefältet (uppdaterad instruktion från brevet).

Digitalt är ett alternativ

Sedan många år så finns Bibelstudium tillgängligt utan kostnad som pdf-fil. Den kan du som önskar större text välja att skriva ut på egen skrivare i önskad storlek (dock blir det dyrare än att prenumerera på det tryckta häftet). Pdf-filen kan också läsas på läsplattor av olika slag. Sedan några år finns också appen Sabbatsskola som generalkonferensen erbjuder där du kan läsa Bibelstudium på många olika språk liksom på svenska! Den har också många andra funktioner och möjlighet att göra anteckningar. Dock är bibeltexten som inkluderas begränsad till Folkbibeln 1998.

Vi hoppas att du på olika sätt ska upptäcka Bibeln och göra det till en vana att varje dag låta Gud ord få tala till dig. Bibelstudium är ett sätt som vi är glada att kunna erbjuda dig!

Rainer Refsbäck missionssekreterare