Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

ADRA

Dela

Fred och kärlek i Borlänge

Mitt i Borlänge ligger en liten Adventkyrka i anslutning till det grönområde som under de senaste 12 åren förvandlas till Sveriges numera största musikfestival veckan efter midsommar. I år besöktes Peace & Love festivalen av 50 000 personer.

Förra året engagerade sig den lilla adventistförsamlingen för första året i festivalen genom att dela ut vatten till festivalbesökarna som gick förbi och berätta om ADRA Sverige och Hjälpaktion. I år upptäckte församlingen dagen innan att kyrkan skärmats av från festivalområdet med ett högt kravallstaket.

– Efter en lång stunds övertalning och garantier att kyrkan tog ansvar för att det inte skulle bli några upplopp på området så flyttades staketet så att vi skulle kunna nå ungdomarna, berättar Karen Johansson som tillsammans med sin familj dragit i detta.

Köerna efter gratis vatten blev långa redan på eftermiddagen. Vatten serverades oavbrutet till kl. 02.30 på nätterna och extrapersonal fick kallas in. En dag kom en kille fram till Lage Johansson och tog honom i handen.

– Jag vill bara tacka dig för att du räddade mitt liv, sade han. Lage kände igen honom som den yngling som hade druckit 7 muggar vatten på raken kvällen innan! 8 340 muggar vatten delades ut och ca 80 % av muggarna fylldes både 2 och fler gånger. Även PET flaskor och händer gick bra!

Som tack för vattnet fylldes Hjälpaktionsbössorna och bidragen mer än fördubblades jämfört med förra året, 6 690 kr efter att kostnaderna dragits av. En del av pengarna kom via bössorna i kyrkans toaletter som öppnats för förbipasserande festivalbesökare. I väntan på att få gå på toaletten tittade de i böckerna som fanns i kyrkan och flera bad om att få sitta ner en stund i kyrkan och meditera.

– Första natten hade vi ett mycket givande samtal med 4 ungdomar som ställde många frågor om vår tro, berättar Karen. Vi tackar Gud för denna möjlighet vi har fått att representera honom och vi ger honom all ära!

Missionären/Karen Johansson