Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

Dela

Föräldrarnas sabbat i Örebro

Lördagen den 9 april var en speciell sabbat i Örebro Adventkyrka.

Vid tio på morgonen träffades barn och föräldrar för ”föräldrasabbat”, något som vi har provat en gång tidigare och ville göra igen. Föräldrarna var inbjudna att vara med barnen mellan 0-12 år under hela Bibelkultimmen, vilket var uppskattat av både vuxna och barn.

Temat var gästfrihet och vi pratade om hur det var när Lydia bjöd in Paulus, Silas och Timotheos till sitt hem (Apg. 16:9-15). Vi fick duka fint på borden med servetter, blommor och kex och vi tillverkade bordstabletter med texten ”Välkommen hem till oss”.

Efter gudstjänsten och en god lunch med falafel och potatisgratäng hade vi vuxna förmånen att under eftermiddagen lyssna på Malin Widerlöv från Skåne. Malin är 40 år och mamma till tre pojkar. Hon blev för ett år sedan adventist och arbetar på socialhögskolan i Lund.

Malin berättade om sin livsresa genom kriser, hemlöshet och narkotika och om vägen tillbaka till ett värdigt liv. Det var oerhört intressant och gripande att lyssna till Malins historia och jag tror att vi var flera som gärna hade lyssnat några timmar till!

Det var svårt att förstå att den kvinna som frimodigt och helt utan manus stod framför oss och föreläste hade varit den svårt psykiskt sjuka person som hon berättade om. Malin vittnade om att Gud har helat henne i flera steg under många år och att han är inte färdig med henne ännu.

Tack Malin, för att du ville dela en bit av ditt liv med oss, du gav insikt i att det finns hopp för alla människor!

Annika Imhagen medlem i Örebro Adventkyrka