Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

Dela

Borlänge Adventkyrka 30 år

I helgen firade den lilla församlingen i Borlänge att man hållit till i de lokaler församlingen äger sedan 30 år. Lokaltidningen Dalarnas Tidning var på plats och dokumenterade jubiléet.

Här kan du läsa om vad Dalarnas tidning skrev om sitt besök i Adventkyrkan i Borlänge.

Så här skriver församlingens lekmannapredikant Jaakko Refsbäck om firandet:

Man kan undra om trettio år något att fira när många andra församlingar kan visa upp betydligt mer aktningsvärda åldrar. Men varför inte! I Borlänge församling tyckte vi att det var viktigt att påminna oss om Guds nåd som bevisats oss i närtid. Församlingen firade trettio år av att ha haft en egen kyrkolokal. Inte bara en kyrksal men en helt egen fastighet med alla de nödvändiga utrymmen som en församling kan önska sig.

Vår planerade högtid blev inte utannonserad på vanligt sätt. Den förmedlades via personliga kontakter. Personer som haft anknytning till församlingen meddelades och anslutning blev fantastisk. Vår kyrksal rymmer 40 personer och den var fylld näst intill sista plats. Stämningen var god och välsignad.

Pastorerna Jerker Sjölander och Lars-Gustav Larsson, som båda arbetat i församlingen, var våra talare. Vi hade en intressant bibeltimma under ledning av Jerker och påföljande gudstjänst med predikan av Lars-Gustav. Men för att behålla den goda stämningen så bjöds det på en mycket vällagad sabbatslunch som blandades med många goda och glada samtal bordsgrannar emellan.

På eftermiddagen hade Lage Johansson en kort tillbakablick på församlingens arbete i Dalaregionen och Jerker påminde oss bl.a. av vikten att se framåt. Mötena smyckades med mycket sång och musik, solo – duett – trio och gemensam sång. Det var fint och välsignat. Tack till alla ni som kom!

Jaakko Refsbäck lekmannapredikant i Borlänge Adventkyrka