Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

Dela

Borås Tonårsträff

Alla val har konsekvenser. Hur gör vi bra val i livet?

Efter en lång resa från Stockholm kom vi äntligen fram till Borås. Vi blev välkomnade med god mat och massa kramar. Medan vi åt pratade jag med gamla vänner men bekantade mig även med nya. En utav de bästa sakerna med tonårsträffar är att man lär känna så mycket nya människor!

Vi placerade liggunderlag och sovsäck där vi önskade. Sedan var det dags för lovsång ledd utav inga mindre än Boråsarnas eget lovsångs team.

Helgens tema var: ”Hur undviker man att vara en idiot.” Berny Carlsson var talare och tog exempel både ur andras liv men även hans eget. Som stöd använde han sig av Ordspråksboken 10:23(LB) där det står ”En dåres nöje består i att vara dåraktig. En vis mans nöje består i att vara vis!”

Misstaget vi ofta gör är att vid våra val ställa frågan: ”Är det här fel?”. Efter ett flertal är-det-här-fel frågor finner vi oss i beslut vi ångrar. Istället bör vi ställa oss frågan: ”Vad är klokast att göra?” och på så vis se konsekvenserna av våra beslut.

Nästa morgon hade vi ett fullspäckat schema! Morgonen började med frukost och bara en halvtimma senare var vi alla på väg till Hestra Cafékyrka för att vara med på deras cafégudstjänst. Efter det fick vi uppdraget att samla in så mycket pengar som möjligt till hjälporganisationen ADRA. Under några timmar stod vi utanför Borås stora gallerior med bössor.

Vi kom alla tillbaks till kyrkan med tunga bössor och då var det dags för ADRA galan. En gala som Michelle Alm hade förberett, vi fick lyssna på ett gospelkör och det var hur mysigt som helst. Allt som allt samlade vi tillslut ihop 12 000 Kr.

Kvällen fortsatte med super roliga aktiviteter bl.a. stadskampen men även poolparty med glasscafé! Kvällen avslutades med lovsång och jag har i stort sett bara en sak att tycka om Boråsarna. Dem vet VERKLIGEN hur man planerar en tonårsträff. Se fram emot sommarens tonårsläger på Västeräng!

Stefanny Castaneda