Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Evangelisation

Dela

UT24

Med Jesus kärlek till världen

Att nå UT

Jesus sade: ”Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar!” (Matt 28:19). Vi är tacksamma för att Jesus formulerade vår uppgift så tydligt.

Det har tagit tid att ställa om efter pandemin. En del församlingar och grupper har kanske ännu inte riktigt hittat sin form. Mycket energi har gått åt och går fortfarande åt till att forma den interna verksamheten. Men vi finns inte bara till för oss själva. Vi vet att flera församlingar och grupper redan använder en del av sin energi till utåtriktad verksamhet.

Det är alltid värdefullt och uppskattat när man lyckas genomföra något utåtriktat projekt. Det kan vara planerat utifrån behov i samhället eller riktat till församlingens barn och unga – till dem som inte redan tagit ställning eller kanske ännu inte haft ett möte med Gud.

För att bygga relationer samt möta behov i samhället önskar vi som samfund se att våra anställda och lekmän regelbundet genomför olika typer av utåtriktad verksamhet/evangelisation som sprider Jesu kärlek till världen.

Det finns alltid saker som hindrar att man får till uppdraget att dela evangeliet med andra. En anledning är att ledare redan är så upptagna med församlingens andra uppgifter. Ibland behöver vi därför omorganisera församlingsarbetet. En bra idé är ofta att skapa ett evangelisationslag där personerna som ingår inte har så många andra församlingsuppdrag som tar deras tid.

Alla steg är viktiga i utåtriktat arbete och allt måste inte ge resultat som kan mätas. Men visst vill vi också se att våra församlingar växer i medlemsantal och håller fler dop. En viktig del el är att pastorer och bibelarbetare har egna bibelelever men också utbildar medlemmar att ta hand om bibelelever. Vi vill uppmuntra till en gemensam satsning under 2024 som består av de verksamheter som församlingar och grupper genomför. Visst vill din grupp/församling vara med?!

Ladda ner och skriv ut informationsbroschyren om UT24 här nedan.