Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Formulär & blanketter

Dela

Ansökan om resebidrag för läger eller träff

Har du fått löfte om resebidrag för att ha deltagit eller arbetat frivilligt på en träff eller ett läger?

I grunden bygger Adventistsamfundets och dess församlingars verksamhet på frivilliginsatser. Men Sverige är ett avlångt land och samfundets möjligheter att arrangera läger och träffar är begränsat till vissa delar av landet. Därför erbjuder ibland samfundet ett resebidrag för att utjämna kostnaderna för långväga inrikes resor. Det kan exempelvis handla om utbildningsträffar som är viktiga för alla församlingar att sända deltagare till. För att få resebidraget förutsätts att billigast möjliga resa bokas/färdmedel används med tanke på resans längd eller antal passagerare.

Notera att resebidrag endast kan sökas för läger/träff där detta annonserats allmänt eller enligt enskild överenskommelse med ledare för läger eller arrangör av träff.

Resebidrag för resa med bil ges på följande sätt för att stimulera samåkning:

  • Utan passagerare: 30 % av skattefri milersättning (7,50 kr/mil vid 25 kr/mil i schablonersättning)
  • En passagerare: 40 % av skattefri milersättning (10 kr/mil)
  • Två passagerare: 50 % av skattefri milersättning (12,50 kr/mil)
  • Tre passagerare eller fler: 60 % av skattefri milersättning (15 kr/mil)

För personal som kallats att arbeta ideellt på läger eller träff utgår ingen självkostnad för utlovat resebidrag. För deltagare/chaufförer till träffar eller läger gäller alltid en självkostnadsdel på 375 kronor. Det utgår endast ett resebidrag per bil där bidrag söks för milersättning för bil - bilpassagerar ska därför inte söka om milersättning.

Har annat färdmedel än bil använts och ansökan avser flera deltagare på samma färdbiljett, ska ny ansökan om resebidrag göras för varje enskild resenär (där biljettkostnaden delats upp på varje resenär). Har resan skett med en kombination av färdmedel där bil är ett av dem, ska milersättning endast sökas på chaufförens bidragsansökan.

Förbered eventuella verifikationer genom att skanna in biljetter och andra kvitton som rör resan och organisera dem i ett dokument. Dokumenten kan vara i pdf-format, Word-fil, eller bildfil och laddas upp i formuläret innan du skriver under digitalt.