Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Läger & Träffar

Roverhajk
Dela

Roverhajk

Hallstad ängar och Trollegater VT24

fre 19 apr - sön 21 apr 12:00

Hej alla rover! Med våren runt hörnet betyder det att årets första hajk närmar sig med stormsteg! Vårens hajk kommer att äga rum i området kring Trollegater en dryg timme söder om Linköping, och går av stapeln i Hallstad ängar. Temat är grottutforskning, men vi ska även vandra runt i de utspridda naturreservaten i området, och njuta av utsikten från höga höjder.

NYTT FÖR I ÅR: Rover är man från och med att man börjat årskurs nio, tills sommaren året man fyller tjugo. I vår är detta alla som är födda åren 2004-2008. I år välkomnar vi dock även äldre personer (2004-) att vara med på hajken som deltagare!

Hallstad ängar ligger en timme söder om Linköping, och ungefär en halv mil från staden Rimforsa. Den exakta positionen för var vi tänkt mötas länkas här. Det går att åka kollektivt till Rimforsa från Linköping, och det fungerar även bra att åka tillbaka därifrån kollektivt också. Mer om detta nedan. 

Vi kommer sova i tält, det är därför viktigt att man tar med sig eget tält, eller dela med någon. Observera att tjejer och killar INTE delar tält. Vi ska även gå runt en del och plocka ned tälten under dagen, så stora tält är inte att rekommendera. Tält måste fixas innan hajken, och det är bra om ni kollar med varandra för att hitta tältplatser. Om detta inte fungerar, kontakta oss ledare i god tid! Se till att inte underskatta kylan, utan ta med varm sovsäck och varma kläder. Ta även med regnkläder!

Vi kommer köpa gemensam mat som vi tillsammans tillagar på spritkök. 

Tider och resa:

Någon av oss ledare kommer att vara på plats vid 18.00. Ni är välkomna att droppa in någon gång mellan 18-19. Om ni kommer senare än så, kontakta gärna oss ledare. 

Kolla med varandra om ni har möjlighet att samåka. Behöver ni hjälp att hitta samåkning kontakta Paula, eller de ledare som kommer från samma område som er. 

Det går att åka kollektivt till Rimforsa från Linköping. Tidtabell för detta finns här. Således kan man boka tåg- eller bussresa till Linköping, och därifrån ta sig till Rimforsa, där vi kan hämta er. Alternativt kan man se med andra som ska åka från samma håll om de kan plocka upp er på vägen. 

Vi planerar att vara klara kl 12.00 på söndagen. Det kommer gå en buss från Rimforsa till Linköping resecentrum klockan 12:37 som vi planerar att alla som åker kollektivt kan ta. Det går då att boka tåg eller buss från Linköping från klockan 13:30. 

Mat:

I hajken ingår mat från fredag kväll, hela lördagen och söndag frukost. 

Om ni får för er att anmäla er efter 17 april får ni skaffa mat själva, så anmäl er i tid. 

Packlista:

  • Sovsäck (tänk på att det kan vara kallt i april) och liggunderlag.
  • Ett mindre tält (eller dela med någon, OBS. tjejer och killar delar INTE)
  • Regnjacka, regnbyxor, bra skor/kängor/stövlar att gå i.
  • Varma kläder
  • Pannlampa är ett måste om man ska ner i grottor
  • Hjälm kan vara bra att ha om man är rädd att slå i huvudet
  • Kniv, ficklampa
  • Andra personliga saker ni känner att ni eventuellt skulle behöva (tex tandborste!)
  • OBS: Packa i en ordentlig ryggsäck! Det är en bit promenad till grottan, och vi kommer behöva bära runt på vår packning!

Pris och anmälan:

Priset på hajken är 350 kronor.

Anmäl dig här
Du kommer till en extern tjänst som hanterar bokning och betalning.

Om ni undrar något så är det bara att höra av er!

Med vänliga hälsningar Paula och övriga roverledare. 


Kontaktinfo: 

Hugo Gissberg
070-320 45 06
hugo@gissberg.se

Benjamin Sundvall
070-396 49 60
benjamin@sundvall.org

Noah Klockgärd
076-312 40 85
nklockgard@gmail.com

Paula Schembri
076-200 71 54
pschem02@gmail.com