Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Aktuellt

Tid att välja delegater
Dela

Tid att välja delegater

Senast den 14 december ska församlingarnas delegater registreras hos missionssekreteraren. Innan dess behöver val av delegater och ersättare göras. Den eller de delegater som ska ingå i delegationen kan med fördel utses och meddelas samtidigt, liksom nomineringar till valberedning och förslagskommitté.

I olika församlingar sker valet på olika sätt. Om inte församlingens stadgar föreskriver hur valet ska gå till, så kan en av följande två rutiner användas: församlingen följer samma valprocess som när man utser sina funktionärer eller församlingens styrelse agerar valberedning och lägger förslag till församlingen att rösta på. Förslaget ska läsas under två på varandra följande sabbater och därefter sker omröstning.

Församlingen eller delegatgruppen inom sig (även inräknat de självskrivna delegaterna från församlingen), kan utse den eller de delgater som ska ingå i delegationen. Så kan även göras med de som församlingen önskar nominera till valberedningen och förslagskommittén. Unionsmötet välkomnar en nominering till vardera valberedningen och förslagskommittén från varje församling. Dessa nominerade ska vara tillfrågade och villiga att ställa upp om de får frågan från delegationen.

Alla församlingar har fått en unik länk skickad till sig (via e-post och brev) som går till den sida där församlingens delegater och ersättare ska registreras. Senast 14 december! Där kan även nominerade till valberedning och förslagskommitté med fördel registreras.

Här finns all information som behövs i församlingen då val ska förrättas och till valda delegater om hur unionsmötet går till.

Finns det frågor kring val av delegat, kontakta missionssekreterare Rainer Refsbäck.