Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

Rapport ADRA Framtidshopp
Dela

Rapport ADRA Framtidshopp

Insamlingsrapport och idéer för insamling.

 

Kära ADRA Vän,

Nya restriktioner i dessa COVID-19 tider. Nu kan man inte träffas fler än 8 personer samtidigt! Vad skall man göra när man inte kan träffas, när vi inte kan ha de traditionella julborden som har blivit en sån viktig del av församlingarnas initiativ för att stödja ADRAs arbete under adventstider?

Nyhyttans församling har kommit på en fantastisk lösning: Take Away JULBORD!! Helt otroligt bra initiativ som kan inspirera flera! De annonserar ett julbordspaket med innehåll och kostnader för paketet. Man får en bild av vad matlådan innehåller, när man kan hämta och de kommer att schemalägga hämtningar så att inte det blir trängsel vid parkeringen. För många har det vegetariska alternativet blivit någonting de sett fram emot och verkligen inte vill missa – genom Take away Julbord kan man bjuda en del av sin familj eller några nära vänner och ha en trevlig stund tillsammans trots COVID-19 situationen.

Online auktioner är någonting som några församlingar har ägnat sig åt och det är också ett bra sätt att försöka göra en församlingsinsats för Framtidshopp även när man inte kan ha en fysisk auktion. ADRA Norge gjorde en online auktion förra helgen och fick ihop 215 000 norska kronor på en kväll!

Online konserter är också någonting som har blivit populärt i dessa tider och det är också en bra idé när man inte kan göra de vanliga, trevliga julkonserterna. Detta är någonting som ADRA Norge också har provat. För det krävs det duktiga tekniker, men det har vi verkligen många av i Adventistsamfundet.

Med önskningar om ännu fler innovativa sätt att bedriva insamlingsverksamhet i dessa tider! Men också tacksamhet för det arbetet som fortgår.


ADRA Sverige
www.adra.se

 

Vi har tillsammans hittills samlat in 1 542 160 kr. Sort tack till alla som hjälper till! Rapport nr 3 i bifogad fil.