Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Tonår & Ungdom

Dela

Webbserie om striden mellan gott och ont vinner pris

En trailer (filmklipp) för en webbserie i den s.k. steampunk-genren som produceras av Adventistsamfundet hamnade på löpsedlarna den 18 augusti då den vann ett pris vid den första "Annual Geekie Awards" (ung. årliga nördpriset) i Hollywood, Kalifornien.

Steampunk-serien som bär titeln "The Record Keeper" (ung. protokollföraren eller arkivariern) fick priset för "Bästa trailer" alltså det lilla filmklipp som vanligtvis marknadsför en film.

"The Record Keeper" som dramatiserar den storslagna striden mellan gott och ont vann bästa trailer i "Best One Shot" kategorin. I denna kategori bedöms produktioner som ännu inte är klara för visning, men i slutskedet. Regisören Jason Satterlund och producenten Garret Carldwell tog emot utmärkelsen tillsammans med skådespelarna Aris Juson och Jelynn Sophia. Prisutdelningen strömmades direkt från Avalons teaterscen i Hollywood.

"Jag känner mig hedrad att få vara här", sa Satterlund. "Det är spännande för oss att få detta gensvar på en serie som inte ens går att se ännu."

Relativt färdiga förhandsvisningar av "The Record Keeper" kan bli möjliga i oktober, säger producenterna.

"Vi är så sugna på att kunna visa resten av serien", sa Caldwell och gav erkännande också till medregisören Rejeev Sigamoney och de två andra producenterna Ben Schoun och Delbert Baker, båda viceordföranden vid Adventistsamfundet generalkonferens.

"The Record Keeper" handlar om Cadan (spelad JuneSoo Ham) och Larus (Dennis Hill), två änglar som kämpar för att behålla vänskapen efter att ett universellt inbördeskrig brutit ut. Under tiden är en annan ängel, Raina (Lindsay Frame), på jakt efter en riktig redogörelse av händelseförloppet samtidigt som hon försöker förstå vad det är som egentligen händer.

Filmklippet som nu fått pris visar ängeln Rainas reaktion när hon ser hur upproret sprider sig till Jorden. Denna adventistproducerade webbserie bygger på Den stora striden och planen är att de första delarna ska kunna ses i oktober.

Serien återger betydande teman i boken Den stora striden som skrevs av Adventistsamfundets medgrundare Ellen White och som redogör för Guds ledning genom historien.

Samfundsledare säger att "The Record Keeper" kommer att beröra människor som kanske inte skulle ha kommit i kontakt med Den stora striden eller ens Bibeln.

"De inspirerade insikter som Ellen White återger i Den stora striden gör Bibelns redan övertygande berättelse än mer relevant," säger Caldwell. "Så många människor har visat intresse för henne som person och hennes författarskap som ett resultat av 'The Record Keeper' projektet. Vi måste helt enkelt fortsätta berätta dessa berättelser på det här sättet."

"The Record Keeper" utspelar sig i ett s.k. "steampunk" universum. Steampunk är en form av sciencefictionestetik som omges av ångdrivna maskiner, ofta i en alternativ fantasymiljö.

Den första årliga nördprisutdelningen (1st Annual Geekie Awards) är den första direktströmmade prisutdelningen inom nördgenren som ger utmärkelser till de bästa oberoende/alternativa serieböcker, grafiska romaner, kortfilmer och webbserier med mera.

Se den vinnande trailern för "The Record Keeper" här. Kolla in fler nyheter och bilder på deras facebooksida här.

Ett reportage om webbserien kan du se på ANN (2:10 minuter in i programmet).

ANN/Rainer Refsbäck