Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

Dela

Wallenbergstiftelsen donerar 700.000 kr för skolbygge i Malawi

ADRA Sverige har fått medel från Wallenberg stiftelsen för att bygga ut en skola i Mulanje området i Malawi. Skolan invigdes förra veckan av byhövdingen, ADRA Malawi ledningen och representanter från Wallenberg familjen.

Barnen i byn Chinomba har inte haft möjlighet att gå i skolan. Antale tonårsgraviditeter har varit höga och analfabetismen bred bland vuxna. ADRA har arbetat i byn i över sex år och utbildat byborna. De har med stöd av ADRA skrivit en ansökan till de lokala myndigheterna och sökt pengar för en grundskola. De fick ansökan beviljad och kunde bygga en skola för årskurs ett och två.

Wallenbergstiftelsen bedriver sen några år tillbaka vatten och sanitet projekt tillsammans med ADRA i området. Nu har Wallenbergstiftelsen bidragit med ytterligare 700.000kr för att bygga ut skolan med två klassrum för årskurs 3 och fyra.

Istället för att sitta under ett träd och skriva i sanden får nu hundratals barn i Chinomba möjlighet att gå i skolan och börjar redan se en ljusare framtid framför sig!

ADRA Sverige adra.se