Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

Dela

Vintage fashion show för ADRA

Kristalina Smårs planerar en modevisning för vintage fashion ("gamla fina kläder") till förmån för ADRA i Jönköpings Kulturhus den 20 maj. Har du något gammalt och fint som du kan tänkas skänka till visningen är det välkommet!

För över två år sedan fick hon idén om en modevisning för vintage kläder. Och pengarna skulle gå till ADRA Sveriges projekt i utvecklingsländer. Men av olika anledningar så blev aldrig den där modevisningen av, trots att hon hade bra kontakter och folk som ville hjälpa till.

Förra året flyttade Kristalina till Jönköping för studier. Och i vintras vaknade idén på en modevisning till liv igen, men hon kände ingen som delade hennes dröm och hon visste inte i vilken ände hon skulle börja.

- Så jag bad om det, och sedan gick tiden, berättar Kristalina. Jag började känna att det kanske inte blir av detta året heller.

Hon sökte lokaler på internet och skickade en förfrågan till Kulturhuset, men fick inget svar. Men en dag efter volleybollträningen sa en tjej att man kunde dreja i ett krukmakeri i Kulturhuset. Kristalina följde med och när hon såg lokalerna tog hon kontakt och berättade om modevisningen hon ville genomföra. På Kulturhuset togs idén emot mycket positivt och man ställer upp med gratis lokal för modevisningen. Sedan gick hon vidare till studentföreningen och fick där hjälp att nå ut med budskapet om klädinsamlingen. Även JönköpingsPosten ställer upp med gratis annonser.

- Än så länge så har jag inte haft några utgifter! Gud är god och leder mig framåt med detta, säger Kristalina. Just nu ser det ut att Gud leder och det kommer gå bra.

Det som går lite trögt är själva klädinsamlingen. Många har kläder som de inte längre använder, men kommer sig inte för att plocka fram dem. Kristalina har fått in en del kläder, men tar gärna emot fler.

Kontakta Kristalina på kristalinasmiles@gmail.com.

Rainer Refsbäck

Modevisningen sker den 20 maj i Jönköpings Kulturhus i samarbete med Kulturhuset, Jönköpings Studentkår och JönköpingsPosten. Inträde: 50 kr.