Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

Vi ställer inte in sommaren, vi ställer om!
Dela

Vi ställer inte in sommaren, vi ställer om!

Nu kommer det trista besked som många gått och väntat på – det blir ingen sommar på Västeräng! Men vi ställer inte in lägren, vi ställer om. Oavsett ålder så kan du nu se fram emot att delta i flera olika aktiviteter och läger på vår nya lägerplats "Sommarläger online"!

Ingen har kunnat undgå nyheterna och katastrofen som drabbat världen genom det lilla viruset covid-19, eller corona som vi ofta säger. Vem hade kunnat tro att något så litet kunde stänga ner en hel värld?

Sedan början av mars har regeringen infört samlings- och reseförbud och Folkhälsomyndigheten gjort rekommendationer för att hindra en för snabb smittspridning av covid-19. På så sätt kan sjukvården ge alla som behöver vård och därmed förhindra att många människor dör. Några av dessa rekommendationer och förbud gör att det blir svårt att genomföra läger på Västeräng. Det största hindret är alla som måste resa från olika delar av landet för att mötas och umgås nära under en eller flera veckor. Myndigheterna avråder från alla onödiga resor inom landet, vilket kommer att gälla även över sommaren. Vi får inte heller samlas fler än 50 personer och även då kunna säkerställa att vi alla kan hålla tillräckliga avstånd i matsal, sovsalar och möteslokaler, tillgång till handtvätt och god hygien. Så det handlar om att vi tar hand om oss själva, varandra och våra familjer när vi stannar hemma från Västeräng i sommar.

Vi har hållit ut så länge vi har kunnat innan vi fattade detta beslut – för vi har hoppats att det skulle kunna gå att genomföra något läger. Men de senaste veckorna har myndigheterna gett allt mer säkra besked om hur vi ska förhålla oss även under sommaren.

Vi förstår att detta kommer att göra många barn, tonåringar och familjer ledsna över att gå miste om en vecka eller ett par på Västeräng. För att inte tala om far- och morföräldrar som gärna också kommit och hälsat på. Vi vet att det inte går att kompensera fullt ut, men vi hoppas att Sommarläger Online (du hittar alltid lägret under menyn "Det händer" under adventist.se/info) ska hjälpa till att ge några meningsfulla aktiviteter när du och familjen stannar hemma, gör mindre utflykter i närmiljön och försöker finna nya äventyr där ni bor.

Just nu har vi bara slagit upp lite tältpinnar på lägerplatsen, men till den 15 juni kommer där att finnas allt du behöver för att delta i sommarens längsta läger!

Har du någon idé om vad du skulle vilja uppleva och vill dela med andra du hade hoppats få träffa i sommar – skicka in dina tips och idéer till de ungdomsledare som står som ansvariga för varje läger eller aktivitet. Är du osäker på vem du ska vända dig till, kan du alltid kontakta ungdomsledare Anna Tegebo (anna.tegebo@adventist.se).

Rainer Refsbäck missionssekreterare
På uppdrag av ungdoms-, hälso- och medieavdelningarna.