Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Utrikes

Dela

Uppmaning till förbön i coronavirusets framfart

Adventistsamfundets världsledare pastor Ted Wilson uppmanar adventister runt om i världen att be för situationen som uppstått i och med spridningen av det nya coronaviruset. Adventistsamfundet har församlingar och medlemmar i staden Wuhan som utpekats som virusets epicentrum.

I ett uttalande den 30 januari vädjar generalkonferensledaren Ted Wilson till samfundets medlemmar att be:

"Jag uppmanar er att be runt jorden för den pågående hälsoutmaningen, i första hand i staden Wuhan i Hubeiprovinsen i Kina, där allt prövas för att stoppa och utrota coronaviruset... Våra sjundedagsadventistförsamlingar och andra kristna församlingar i Wuhan har blivit ombedda att inte samlas till gudstjänst för att försöka förhindra smittspridningen.

Be för regeringen och hälsomyndigheterna i Kina i deras insatser för att stoppa denna snabbt spridande hälsofara. Be för det kinesiska folket som försöker skydda sig mot smittan. Be för våra kyrkoledare och medlemmar i Kina och deras hälsa, liksom kyrkans arbete för att hjälpa till i situationen som medmänniskor som den heliga Anden verkar genom. Be för de insatser som görs av ADRA Kina och ADRA Asien. Be för familjerna som redan förlorat anhöriga. Be att Guds helande hand ska röra vid dem som smittats av coronaviruset i Kina och på andra platser. Be om Guds räddande nåd och kraft som den store Läkaren, att den ska märkas överallt."

Ted N C Wilson
President
General Conference of Seventh-day Adventists