Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Nyheter

Dela

Uplift 2011

För er som var med på detta evenemang, så tror jag ni kommer att hålla med om det mesta. För er andra kommer detta vara ett sorgebud, för ni skulle ha varit där!

Den 16 augusti till söndagen den 21 augusti samlades över 100 ungdomar från Sverige, Finland, Norge och Danmark på Himmerlandsgården i Danmark för det första Nordiska ungdomslägret. Temat för veckan var ”Think Big” . 2011 i Danmark kan beskrivas som sex dagar fyllda av andlighet, glädje, gemenskap och tillväxt.

Det började på en tisdagskväll då middagen var den inledande aktiviteten. Vanligtvis brukar maten hållas lagom simpel med tanke på kostnad och praktiska skäl. Så var inte fallet och det ska kockarna och arrangörerna ha eloge för! Middagarna följde ett internationellt tema där man på kvällen bjöds på olika nationers typiska maträtter. Det kändes aldrig som att man hade snålat med ingredienser och ett exempel från lägret var att man till den mexikanska tacoskvällen hade köpt in 120 stycken avokadon för att inte guakamolen skulle ta slut (som den oftast gör).

På morgonen efter frukost hölls en tankeställande morgonandakt av vår egen David Cederström. Denna följdes av tid till att besöka olika workshops som hölls av olika pastorer (Berny Carlsson, Victor Marley, Sören Östergaard), professorer från Newbold college (Daniel Duda, Radisa Antic) och Divisionens ungdomsledare Paul Tompkins. Tråkigt nog så fanns det inte tillfällen för att besöka varje workshop så man fick välja ut de tre som tilltalade en mest. Ett underliggande tema på de olika workshops var autenticitet i ens personliga relation till Gud, i evangelisation, kyrka och teologi bland annat. Jag kan bara tala för de seminarier jag gick på när jag säger att de lämnade åhörarna inspirerade och utmanade till att ta sin tro ett steg framåt!

På eftermiddagen och kvällen lämnades det gott om fritid. Även om det huvudsakliga målet är att komma närmare Gud så är den sociala delen, oss emellan, också väldigt viktig. Några spelade fotboll, volleyboll och pingis medan andra sydde saker, badade i havet eller bara chillade. Fredrik och Mattias Lillbäck tillsammans med Simon Karlsson hade ordnat en landskamp mellan de olika länderna som bestod av flera olika delmoment och som avslutades med en dragkamp. Vi svenskar som var där kan med stolthet minnas dagen Sverige vann turneringen fastän att motståndarna i finalen hade smusslat in den serbiska jätten Radisha i sitt dragkampslag.

Efter kvällsmaten hölls det ett kvällsmöte med lovsång, vittnesbörd och predikan.

Kort sagt gav dessa sex dagar oss något som jag verkligen tror att vi alla behöver mer av i den kommande tiden, en känsla av andlig samhörighet. En enighet vi kommer behöva för att växa som kyrka och samfund. En gemensam passion och vision att vara världens salt. Missa inte Uplift nästa år som kommer att hållas i Finland vecka 31; veckan direkt efter Nordiska Camporeen som kommer att äga rum på Västerängs lägergård 22 juli-29 juli!

Guds rika välsignelse

Carl-Arne Gustavsson