Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Utrikes

}
Dela

Ungdomskongressens första varma dag

Anna Tegebo, vikarierande biträdande ungdomsledare, kommer med en kort rapport varje dag och ett par bilder... Här kommer andra rapporten.

Idag har det varit varmare och mellan möten och workshops har många passat på att bada i poolen som finns här. Det ska bli ännu varmare i morgon ca 32 grader.
Vi fick alla 106 svenskarna att samlas för ett möte o gruppfoto idag.
Dagens talare har varit Matthew Gamble och temat var ”The power of Jesus to make us new”.

Anna från Novi Sad

Du kan följa mötena på www.aycongress.org.

Vill du se fler av Annas bilder och kommentarer under dagen, kan du göra det via Facebook (sök Anna Tegebo).

tedNEWS nyhetssammanfattning:

Några har rest i 14 timmar med buss, andra har suttit 8 timmar i bilen medan några har flugit dit på ett par timmar. Unga adventister från hela Europa har strömmat in i Novi Sad, Serbiens tredje största stad, för att delta i den paneuropeiska ungdomskongressen med temat "The Power of One".

Kongressen har arrangerats av de Transeuropeiska och Intereuropeiska divisionerna, men det har kommit gäster från hela världen.

"19 personer från Euroasiatiska divisionen, 15 från Australien, åtta från Kanada, två från Chile och två anlände just från Papua Nya Guinea", säger Judy McKie, kongressassistent. "Vi väntar omkring 3000 personer vilket kommer att stiga till 4000 under lördagen."

Alla kommer till kongressen med olika förväntningar, men det finns några mål som delas av alla: att möta nya vänner och höra fantastisk förkunnelse - vilket är huvudsyftet för många ungdomar som kommer till Novi Sad. "Vi vill möta nya människor och få en möjlighet att möta Jesus", sa Anja, Stephanie och Valeria från Tyskland. "Jag förväntar mig saker som jag inte tidigare gjort eller sett. Kanske får jag nya idéer för att nå ut och i församlingsarbetet", lade Paulina från Polen till. "Vi vill ha roligt", skrattar Daniel från Italien.

Talarna som inbjudits är angelägna om att få möta ungdomarna och dela med sig av sitt budskap. "Jag vill se att ungdomarna blir inspirerade och kommer tillbaka till kärnan av vad det är att vara adventist. Jag vill se att deras intresse för Gud väcks, berättelsen om Gud och Bibeln. På fredag kommer alla ungdomar att gå ut på gatorna i Novi Sad. Jag förväntar mig att se många av dessa ungdomar tjäna", säger pastor Janos Kovacs-Biro.

En del nykomlingar är överraskade av hettan, men de flesta njuter av solen och tar chansen att göra lite sightseeing innan programmet officiellt startar. Novi Sad, som ligger vid floden Danubes strand, är ett stort kulturcentrum i Seribien och har mycket att erbjuda. "Vi gick runt i staden och den är fantastisk. Det finns många fina caféer", säger Ola och Sara från Polen som är entusiastiska över det de upplever. "Vi känner oss hemma här", säger några ungdomar från Kroatien.

Hela tiden anländer nya ungdomar till kongressområdet. Kongresshallen är full och man hör skratt och förväntan i luften. 

Agnieszka Kluska, tedNEWS / Rainer Refsbäck