Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Nyheter

Terrorattack i Stockholm fördöms
Dela

Terrorattack i Stockholm fördöms

Ännu en gång har Europa drabbats av en feg terroristattack där oskyldiga människor mejats ner av ett kapat fordon, denna gång i centrala Stockholm. Adventistsamfundets unionskontor ligger bara ett drygt kvarter från den stora gågatan Drottninggatan där den stulna lastbilen körde på och dödade och skadade ett obekräftat antal människor under fredagseftermiddagen den 7 april.

– Adventistsamfundet fördömer starkt den attack på vår frihet vi upplevt i Stockholm idag, säger missionsföreståndare Göran Hansen. Vi har fått en ny och tragisk påminnelse om att vi lever i en värld där extremister på ett ögonblick kan vända en trevlig promenad på en gågata till ett kaos och en mardröm. Vi sörjer med dem som idag förlorat en kär familjemedlem, kollega eller vän och ber för dem alla.

Medarbetare vid unionskontoret, och andra adventister med arbetsplatser i centrala Stockholm, passerar varje dag Drottninggatan till och från arbetet. Samfundsledningen har kännedom om flera adventister som har befunnit sig i området under attacken, men som är oskadda.

– I stället för att gripas av panik ska vi förnya vår övertygelse och iver att sprida framtidstro och hopp om en bättre värld tillsammans med vår Herre och Gud, säger Göran Hansen.

Attacken i Stockholm kommer bara två veckor efter en liknande händelse i Westminster, centrala London. Vid det tillfället sa samfundets ledare i Nordeuropa, Rafaat Kamal, att "vi låter inte händelser som denna besegra oss, snarare känner vi oss mer övertygade om att sprida Guds kärlek som kan beröra och förändra alla människors liv."

Rainer Refsbäck