Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Annons

Tankar om livet - Lukasevangeliet
Dela

Tankar om livet - Lukasevangeliet

Har du upptäckt Lukas - studiematerial för andakt och samtal?

Tankar om livet med utgångspunkt i Lukasevangeliet

Under denna vinter utgår vi i bibelpodden från ett andakts- eller gruppsamtalsmaterial skrivet av pastor Lars Gille. Han har delat upp Lukasevangeliets 24 kapitel i 140 bibelstudieavsnitt med bakgrundsinformation och frågor för eftertanke och samtal. Du kan följa dessa avsnitt som finns att läsa online eller i ett häfte för utskrift. Samtidigt som du kanske lyssnar på dem som dagliga poddar?

Varje avsnitt består av:
ETT ORD PÅ VÄGEN - vad bibeltexten kan säga oss.
ATT FÖRSTÅ TEXTEN - korta förklaringar.
FÖR EFTERTANKE - något att fundera över.

I år är detta studiematerial första delen av årets läsplan. Men materialet kan användas på många andra sätt. Det passar både för egna andakter och studier och för samtal och studier i en grupp.

Studieavsnitten finns att läsa eller lyssna på:
- som text HÄR
- som dagens podd HÄR

Studieavsnitten för Lukasevangeliet finns även samlade i ett häfte som kan skrivas ut (pdf). Filen hittar du allra längst ner på sidan HÄR.

Hela läsplanen för 2022 (pdf) hittar du HÄR

Du kan få en SMS-påminnelse varje dag med direktlänk till bibelversen och till studieavsnittet som både text och dagens podd. Prenumerera genom att SMS:a Spara Förnamn Efternamn Bibelpodd till: 076-944 77 48.

Ett stort tack till Lars Gille för det fina arbetet som lagts ner för att sammanställa dessa tankar om livet utifrån Lukasevangeliet och för att vi fått möjlihet att erbjuda detta material på HopeChannel.se.


Marita Fors medieavdelningen