Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Inrikes

Dela

Tack för trofast tjänst

Under unionsmötet i somras avtackades tre uppskattade medarbetare som senaste åren gått i pension. Men eftersom unionsmötet var digitalt, blev det aldrig något tillfälle att rent fysiskt visa unionsmötets uppskattning.

Roland Brothén som gick i pension officiellt redan 2019 fick därför dagarna före jul ta emot en glasplakett som ett minnesmärke över den trofasta tjänst han uträttat för Adventistsamfundet. Missionssekreterare Rainer Refsbäck passade på att överräcka plaketten när Roland tittade in på unionskontoret för några timmars arbete med samfundets redovisning. De övriga två pensionärerna fick sina plaketter levererade hem till sig.

Redan 1977 anställdes Roland efter avslutade studier vid Newbold som pastorspraktikant. Det blev också ett par år som pastor i finlandsvenska församlingar innan han 1981 slutade som pastor för att byta yrkesbana och bli ekonom. Han återkom som ekonomichef i samfundets tjänst 1996 och fortsatte efter några år som kamrer fram till pensioneringen 2019. Men även efter pensionen har Roland arbetat kvar, numera på timmar, för att stötta ekonomiavdelningen.

Vivianne Carlsson började som pastorspraktikan 1983 och arbetade som pastor i Örebro och Malmö innan hon blev biträdande redaktör på Skandinaviska Bokförlaget i Gävle under några år 1990. Hon återkom i pastorstjänst i Skara-Skövde, Slussfors och Borås och övergick de sista åren till arbete som bibelarbetare innan hon gick i pension vid årsslutet 2020. Vivianne har under många år suttit i redaktionskommittén för Bibelstudium, vilket hon fortsätter med även efter pensioneringen.

Tuula Lillbäck anställdes 1997 av nämnde Roland Brothén som ekonomiassistent. I ekonomiavdelningen har hon under åren arbetat med bl.a. löner, fakturering och fastigheter. Tuula har som ekonomiassistent arbetat mycket i det fördolda, men för de anställda och hyresgästerna var hon en uppskattad person som de kunde vända sig till för att få svar på frågor och problem lösta. Även Tuula gick i pension under hösten 2020.

Unionsmötet uttryckte den 13 juni sitt tack till Roland, Vivianne och Tuula "för deras trofasta arbete och insats i Guds verk under många år." Vi önskar dem ytterligare många år av liv och hälsa som pensionärer.

Rainer Refsbäck missionssekreterare