Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Nyheter

Dela

Svenska radioarbetare får utmärkelser

Närradiomedarbetarna Siv Molin och Anne-Maj Sandström förärades med Adventist World Radio (AWR) förtjänstutmärkelse den 30 april. AWR:s viceordförande Greg Scott delade ut utmärkelserna under avslutningen av fyra dagars utbildning för radioarbetare från Sverige och Norge som hölls i Adventkyrkan i Göteborg.

Greg Scott underströk betydelsen av närradioarbetet i sekulära samhällen som Sverige: "Detta är ett missionsfält som i vilket land som helst i 10/40 fönstret [den del av världen som sträcker sig från nordafrikas västra kust till Indonesien, red. anm.]. Att nå dessa samhällen är lika svårt som att nå ett muslimskt samhälle." Både Siv Molin och Anne-Maj Sandström har varit pionjärer i radioarbetet i Sverige. Siv Molin som fyllde 80 år förra året är fortfarande aktiv i närradioarbetet i Stockholm och full av entusiasm för möjligheterna med att sprida evangeliet genom radiomediet.

"Jag vet inte om jag är värd detta", sa Siv Molin när hon kallades upp på podiet för att ta emot förtjänstutmärkelsen. Senare sa hon att hon var fullständigt överraskad av utmärkelsen. Hon erkände att hon varit osäker på om skulle åka till utbildningshelgen, men efter att ha tagit emot utmärkelsen kände hon sig överlycklig.
"Föreställ dig att jag hade stannat hemma och missat detta!" sa hon med ett stort leende.

Anne-Maj Sandström arbetar med närradion i Göteborgs Adventkyrka. Hon har utstått frustrationen av att stödet för närradioarbetet dalat, hon har sett uppgång och fall, men genom allt har hon tjänat samfundet och församlingen troget. "Du har varit fantastiskt trofast", sa Greg Scott när han gav henne utmärkelsen.

Båda utmärkelserna motiverades med orden: "För mer än 30 års osjälvisk, trofast och engagerad tjänst i radioarbetet i Sverige."

I Adventistsamfundets verksamhet i Sverige finns idag fyra sändande närradiostationer. På www.awr.org kan du finna ett stort urval podcastprogram producerade av adventistradiostationer runt om i världen.

Tor Tjeransen ansvarig för media och information i Adventistsamfundet i Norge och en av deltagarna vid närradiodagarna i Göteborg.