Sjundedags Adventistsamfundet | Logga in

Utrikes

Dela

Studiebesök på Newbold

Under tre dagar har en grupp på sju svenska ungdomar tillsammans med ungdomsledaren Anna Tegebo varit på studiebesök på Newbold College, Bracknell, England.

Newbold College är Adventistsamfundets högre utbildning i vår region. Där utbildas bland annat pastorer. Flera andra utbildningar kan man också ta vid Newbold, bl.a. ett s.k. "gap year" som förberedelse inför olika former av missionsverksamhet eller biståndsarbete.

Ungdomarna blev upphämtade i Wokingham och har fått bo i vackra Moore Close, den gamla huvudbyggnaden.

Redan samma dag vi kom fick vi vara med på en lektion i konstvetenskap.

Hela onsdagen var det teologilektioner som gällde och en introduktion till alla kurser som finns här på Newbold. En tur till Bracknell hann vi med innan kvällen avslutades med några av de svenskar som pluggar på Newbold just nu. Pizzakväll och mycket prat om skolan, blev det.

Maten i cafeterian har vi fått pröva på och under torsdagen ska vi både få vara med på föreläsningar i teologi och grekiska innan vi packar ihop och åker hem igen.

Det har varit intressanta dagar och underbart att få komma till Newbold när våren blommar.

Hälsningar från Anna, Emma-Sofia, Emelie, Jonathan, Josefine, Rebecca, Rebecca & Sofia. På bilden med alla fattas Heidi O, Mikaela L & Anastasia S.